Da li će Nebojša Čović biti predsednik KSS? Oglasio se prvi čovek Crvene zvezde!

Izbori se bliže, a postoji nekoliko kandidata za mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije, jedan je i Nebojša Čović.

MN Press

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je na konferenciji za medije pred novu sezonu i o dešavanjima u KSS. Košarkaški savez Srbije trenutno ima predsednika u ostavci, a kao jedan od naslednika Predraga Danilovića pominje se upravo Čović, koji je svojevremeno bio predsednik Košarkaškog saveza Jugoslavije.

Da li će biti kandidat na izborima i da li će postati predsednik KSS, Čović je odgovorio na konferenciji. Po njegovim rečima ima više kandidata, a pitanje selektora biće jedno od prvih koje će morati da se rešava. Sve će se znati početkom oktobra, nakon što u drugoj polovini septembra stignu kandidature za čelno mesto srpske košarke.

"Ja sam čuo da me je Zečević pobedio! A i Drčelić radi na tome... Ako se nešto bude dogodilo bićete sigurno obavešteni. Da vam kažem, mislim da je to jako težak posao, pogotovo sada. Ja nikada nisam funkcionisao tako da mi medalje pokriju stanje u klubu. Svaka čast, medalje su osvojene, ali moraju da postoje i strukture i planovi", rekao je Čović i dodao: Sada se ulazi u novi ciklus. Mi u novembru imamo prozor, a tada derbi igraju Zvezda i Partizan. Tu može da bude problem. Imamo '25 EP, a '26 kvalifikacije za SP, pa SP '27 i OI '28. Kariju Pešiću ističe ugovor krajem septembra, da li imamo ili nemamo selektora? Mislim da treba da ostane, to je moj stav. Mnogo je problema koji moraju da se rešavaju. Nije daleko ni 24. septembar, ni 1. oktobar, malo strpljenja."

Prethodnih nedelja se pričalo da su među kandidatima za mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije Žarko Zečević i Marko Kešelj, ali i Nebojša Čović. Ko god zauzme poziciju na čelu srpske košarke prvo će morati da pregovara sa selektorom Srbije oko nastavka njegovog angažmana, jer mu je ugovor istekao na kraju Olimpijskim igara u Parizu gde je osvojena bronza.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Izlazak Nebojše Čovića  MONDO/Dušan Ninković