Janakopulos nije gledao Partizan zbog hapšenja: Propustio meč u sećanje na svog oca!

Jedini način da prvi čovek Panatinaikosa Dimitris Janakopulos izbegne hapšenje je propuštanje meča.

Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Košarkaši Panatinaikosa i Partizana odigrali su spektakularnu prijateljsku utakmicu na otvorenom, na drevnom stadionu koji je korišćen za prve moderne Olimpijske igre 1986. godine, a čak 40.000 navijača gledalo je generalnu probu dva tima pred novu sezonu. Među njima nije bio Dimitris Janakopulos - prvi čovek kluba, kontroverzna ličnost evropske košarke.

Pored toga što ima čudan odnos sa Željko Obradovićem kojeg povremeno naziva starijim bratom, a povremeno napada preko medija, Dimitris Janakopulos ima i druge ispade u javnosti. Zbog jednog od takvih zabranjeno mu je prisustvo na sportskim događajima u Grčkoj, pa utakmicu Panatinaikosa i Partizana nije gledao da ne bi bio uhapšen!

Pored plaćanja kazne od 35.000 evra, Dimitris je dobio i zabranu prisustvovanja utakmicama na duži vremenski period jer je na društvenim mrežama vređao i neprikladno se ponašao. "U Grčkoj, međutim, tužilac odlučuje da osoba koja je planirala i realizovala konkretan događaj ne može da ode na stadion, jer postoji sumnja da će počiniti nova krivična dela", piše grčki SDNA i dodaje: "Gde će počiniti nove prekršaje? Na istorijskom turniru koji je platio i organizovao i koji se održava u znak sećanja na njegovog oca."

Pre utakmice je Dimitris Janakopulos izrazio negodovanje zbog toga što ne može da bude na utakmici "u svojstvu sina svog oca" i opisao je kaznu kao "nepoštenu i pravno nevažeću", ali je bio odlučan u nameri da je poštuje. Za razliku od mečeva u Grčkoj, on je pre nekoliko meseci primećen na utakmicu u Srbiji, kada se njegov Panatinaikos na putu do evropske titule borio protiv Makabija u četvrtfinalu Evrolige. 

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Dimitris Janakopulos psuje na srpskom  Instagram/njeguski__picknroll