"Bude me sirene i bombe, a žena mi je trudna!" Strašna ispovest bivšeg pleja Zvezde, našao se usred rata

Lorencu Braunu nije bilo svejedno kada su bombe krenule da padaju po Izraelu.

MN Press

Lorenco Braun je sada jedno od najvećih pojačanja Panatinaikosa u sezoni koja je tek počela, a prošlu godinu proveo je u Makabiju. Nakon debija u Evropi u dresu Crvene zvezde pa je posle toga igrao za Fenerbahče i Uniks, a od 2022. do 2024. bio je član Makabija. Zadesio se u Izraelu kada je počeo rat Izraela i Palestine, a nakon toga je usledio veliki period neizvesnosti.

Nije se znalo šta će biti sa Makabijem i izraelskim klubovima, a na kraju su oni prebačeni u Beograd. Makabi i izraelske ekipe su igrale u "Pioniru", pošto su Crvena zvezda i Partizan prešli u "Arenu". Sada se Braun u razgovoru za "Jurohups" prisetio tih, za njega, mučnih dana. 

"Prošle godine smo bili u teškoj situaciji zbog toga što ništa nije bilo pod našom kontrolom. Zaista nismo znali mnogo o istoriji situacije, a ja i dalje ne znam mnogo o tome. Ipak bio sam uz saigrače, kroz šta god da prolaze i ja sam prolazio kroz to isto", rekao je Lorenco Braun. 

Reprezentativac Španije je bio u jako teškoj situaciji zato što je zajedno sa partnerkom očekivao dete u tom momentu. A kada su ga probudile sirene i kada je počeo rat nije mu bilo svejedno.

"Ono čega se sećam je dan kada se sve to desilo. Bilo je rano ujutru i probudio nas je zvuk sirena i bombi, tako da je bilo strašno. U tom momentu moja supruga je bila trudna, očekivali smo sina i pokušavali da vidimo šta je naš sledeći potez. Zaista nismo znali kako ćemo otići jer su aerodromi bili zatvoreni. Mnogo saigrača je došlo u moj stan i probali smo da smislimo nešto. Na kraju je tim dobio let do Kiprav, verovatno sutradan i onda smo bili bezbedni. ipak bila je to strašna situacija. Putovanje je bilo teško jer je moja žena bila trudna i morali smo da budemo tamo neko vreme. Bilo je nezgodno, ali pregurali smo", rekao je Lorenco Braun.

Rat Izraela i Palestine još traje, ali su košarkaški superstarovi zaštićeni. Nedavno je Patrik Beverli koji je došao u Hapoel govorio kako živi u vili potpuno bezbedno, a umesto Lorenca Brauna u Makabi je došao Rokas Jokubaitis. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Sterling Braun za MONDO  MONDO/Nikola Lalović