Drama ljubimca Delija, posle operacija i muke ipak je pobedio: Ništa od penzije, nastavlja da igra košarku!

Bili Beron će ipak nastaviti košarkašku karijeru!

MN Press

Iako su se mnogi plašili da će završiti karijeru, Bili Beron ne staje! Nekadašnji bek šuter Crvene zvezde nastaviće karijeru, ali mora da ode iz Evrolige. Sada već iskusni Amerikanac otišao je u Kinu i potpisao je ugovor sa Šangaj Šarksima. Navijači crveno-belih su ga jako zavoleli u periodu od 2018. do 2020. kada je nosio crveno-beli dres i tokom godina su se nadali njegovom povratku. Bilo je reči o tome nekoliko puta, ali se nikada nije ostvarilo i sada to deluje kao nemoguća misija.

Beron se prošle sezone mučio sa povredama, morao je da ide na dve operacije, a odigrao je sveukupnp pet utakmica. Nakon tri odigrana meča u sezoni morao je da operiše lakat, pa je nakon dugog oporavka ipak shvaćeno da nije sve kako treba pa je ponovo morao "pod nož". 

U prvoj sezoni u Olimpiji iz Milana prosečno je imao 11,3 poena i 2,3 asistencije po meču i šut iz igre od 42 odsto. Nakon što je studirao na čak tri koledža Beron je započeo profesionalnu karijeru u Lijetuvos Ritasu. Zatim je igrao za Šarlroa, Mursiju i Eskišehir pre transfera u Crvenu zvezdu. Potom je dve godine proveo u Zenitu i dve u Olimpiji.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Bili Beron  MONDO/Nikola Lalović