Nikolu Jokića snimili u pekari pred put u Denver: Srbi znaju šta je kupio, a Amerikanci se krste

Nikola Jokić snimljen je u pekari u Somboru pred put u Ameriku, a većina navijača mogla bi da pogodi sadržaj kese sa kojom je izašao napolje.

VM, MN PRESS PHOTO/© MN press, all rights reserved

Srpski košarkaš Nikola Jokić se vratio ove nedelje u Sjedinjene Američke Države i počeo pripreme sa Denverom za novu NBA sezonu, a uoči puta posetio je jedno "kultno mesto" u Somboru. Dve učenice Srednje medicinske škola ”Dr Ružica Rip" primetile su Nikolu Jokića u jednoj somborskoj pekari, i to kada su i same došle da se okrepe za vreme velikog odmora, ali su se ipak previše stidele da ga zamole za fotografiju.

"Bile smo oduševljene kad smo ga videle. Naravno da smo ga poznale, njega svako poznaje, a i ne možeš da ga ne zapaziš, jer niko u Somboru nije tako visok kao on. Kupio je burek, đevrek i jogurt", ispričala je jedna od učenica za "Večernje novosti" koja je ostala zabezeknuta kada je ikonu srpske košarke videla u pekari.

Interesantno je da je ovo bilo uoči puta u Denver, gde ipak Jokić ne može da uživa u čarima bureka, pa nije iznenađenje što je svratio u srpsku pekaru kako bi uživao u hrani koju najviše voli još od detinjstva. Upravo zbog bureka ga je nekada prekoravao i bivši trener Dejan Milojević koji mu je i zabranio jedno vreme da jede tako "tešku hranu", posle čega je počeo da pruža mnogo više na parketu.

"Angažovali smo nutricionistu i naš kondicioni trener Marko Ćosić, koji je zaista vrhunski trener, napravio je fantastičan program rada. Drugo, odredio je režim ishrane, mi smo se ubili radeći na tome, ali videli smo da to ne ide u očekivanom smeru. I onda shvatimo da on doručkuje pola kile bureka i popije flašu gaziranog soka za ceo dan", pričao je Dejan Milojević.

Nikola Jokić je inače jedan od najtežih igrača u NBA ligi, ali je istovremeno postao i jedan od najspremnijih na svetu jer posebnu pažnju obraća na svoje telo: "Bio sam debeljuca do pre koju godinu. Voleo sam svašta da jedem i nisam ništa odbijao. Jeo sam sve, kolače, paprikaš, žuta supa sa malo više masti. Pred svaku utakmicu pojedem nešto što ne bih trebao. Da li komadić pice, kokice... Nešto samo da je nezdravo. Protiv uroka!", pričao je Nikola Jokić.

Podsetimo, u prvom razgovoru sa medijima pred početak nove NBA sezone Nikola Jokić je pokazao novi imidž, a rekao je da mu je prethodno leto bilo najbolje u životu pošto je posebno ponosan na bronzanu medalju koju je osvojio sa reprezentacijom Srbije u Parizu. 

"Nije mi igranje na Olimpijskim igrama ama baš ništa oduzelo, uživao sam da igram za Srbiju, da predstavljam Srbiju, rodni grad, familiju, da igram sa prijateljima. Svako ko ima priliku da to radi, treba to da uradi, drugačije je takmičenje, kako god želite to da zovete. Svaka utakmica je važna, svaki poraz može da vas pošalje kući. Interesantno je za igrače i savetujem im da to urade", bila je njegova poruka Amerikancima.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Nikola Jokić pred početak nove NBA sezone  Instagram/HouseOfHighlights

(Večernje Novosti/MONDO/Milutin Vujičić)