"Imam prijatelje tamo, kažu da je savršeno": Jokić se oglasio o Dubaiju u ABA ligi

Srpski košarkaš Nikola Jokić podržao projekat košarkaškog kluba Dubai.

MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Nikola Jokić nalazi se trenutno u Abu Dabiju gde će večeras od 18 časova igrati egzibicionu utakmicu za Denver protiv Bostona. Na licu mesta uverio se da Emirati sve više ulažu u košarku, pa je tako osnovan i klub Dubai koji se od ove sezone takmiči u ABA ligi i ima velike ambicije kada je evropska košarka u pitanju.

Već imaju dve pobede na startu takmičenja na Jadranu i tokom vikenda će igrati protiv Mege, baš bivšeg kluba Nikole Jokića koji će se truditi da isprati tu utakmicu: "Iskreno, mislim da je sjajna vest za zemlju i generalno za košarku (to što je osnovan Dubai, prim. aut.). Mislim da košarkaški svet treba da bude još proširen. Imam i nekoliko prijatelja koji igraju za Dubai i kažu da je tamo sjajna organizacija", ispričao je Jokić reporterima pred meč Denvera i Bostona.

"Kažu mi da je sve savršeno, tako da se nadamo da će se i košarka proširiti u ovoj zemlji", naglasio je Jokić koga su domaćini upoznali i sa popularnošću konjičkog sporta u Emiratima.

"Uvek volim da ih vidim, ali ne znam da li ću imati vremena, možda drugi put", zaključio je Jokić i osvrnuo se na OI u Parizu gde je istakao da mu je poraz protiv SAD najteži u karijeri, dodavši da medalja sa Srbijom i titula sa Denverom ne mogu da se porede jer se radi o potpuno drugačijem osećaju.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Nikola Jokić na detektoru laži  Twitter/Nuggets