Hrvatska bruji zbog Petrovićeve izjave: Dinamov bod u Ligi šampiona skuplji od budžeta ABA timova!

Bivši košarkaš i hrvatski trener Aco Petrović prokomentarisao je razliku u budžetima između fudbala i košarke.

Youtube/FIBA Media

Hrvatski trener Aleksandar Petrović uporedio je budžete fudbala i košarke i zaključio da između dva sporta postoje neverovatne razlike. Najbolji primer selektora reprezentacije Brazila bio je susret Dinama iz Zagreba i Monaka u drugom kolu Lige šampiona, u kojem je ekipa iz Hrvatske stigla do remija (2:2) i za to dobila 700.000 evra

Najprestižnije klupsko takmičenje u novom formatu nudi 2,1 milion evra u slučaju pobede, odnosno 700.000 evra u slučaju nerešenog rezultata, a proslavljeni trener je morao da prokomentariše abnormalni nesklad u budžetima. "Razlika uređenosti između fudbala i košarke najvidljivija je po finansijskom segmentu. Jučerašnji bod Dinama protiv Monaka vredi više nego što iznose pojedinačni budžeti Cibone, Splita i Zadra za tekuću sezonu", napisao je Petrović na svom tviter nalogu. 

"Nagrada" koju je Dinamo dobio je samo jedna u moru prihoda. Klub iz Hrvatske je za ulazak u Ligu šampiona, to jest za trijumf nad Karabagom (5:0) dobio 18.620.000 evra, odnosno 28.483.000 evra kada se obračunaju i propratne nagrade koje ovo takmičenje dodeljuje.

Treba imati u vidu i da je ovo sedmo uzastopno učešće Dinama iz Zagreba u grupnim fazama evropskih takmičenja. Od klubova iz regiona trenutno je uspešnija samo Crvena zvezda koja je osam godina u nizu učesnik grupne faze u UEFA takmičenjima, uz napomenu da beogradski crveno-beli nijednom nisu igrali Konferencijsku ligu, u kojoj su se Zagrepčani takmičili prethodne sezone.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Sergej Jakirović i Vensan Kompani posle Bajern - Dinamo 9:2  Arena Sport