Jokić demantovao najmoćnijeg čoveka u košarci: Tužna vest za sve navijače u Srbiji

Nakon što se proširila vest da bi NBA mogla da "dovede" neki od timova u Srbiju, Nikola Jokić je rekao da prvi put čuje za tako nešto.

MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Komesar NBA lige Adam Silver, verovatno najmoćniji čovek u košarci, razgovarao je sa novinarima u Abu Dabiju uoči egzibicije koju su odigrali Denver i Boston. Sa tog sastanka "procurile" su crtice, između ostalog i reči Adama Silvera da su se Nikola Jokić i Luka Dončić raspitivali da li će se uskoro neka NBA utakmica odigrati u njihovim zemljama - Srbiji i Sloveniji - što je odmah dovelo do velikog radovanja navijača.

"Čisto da spomenem, i Nikola i Luka su pitali (može li NBA da dođe u Srbiji ili Sloveniju, prim. aut.). Rekao bih da je vrlo teško, jer je organizacija ovih utakmica izuzetno zahtevna po pitanju resursa i gotovo nikada nema ekonomski smisao kao jednokratni događaj. A tamo gde ima smisla, bilo da je to u Meksiko Sitiju, Parizu, ovde u Abu Dabiju, kao što sam već rekao, to je deo višegodišnje inicijative", kazao je Silver i time oduševio sve u Srbiji i Sloveniji, pošto bi to bio neverovatan uspeh da se NBA zvezde pojave na košarkaškim parketima u Beogradu i Ljubljani.

Međutim, Nikola Jokić o tome ne zna ništa. Da li nije razumeo pitanje ili je Adam Silver "trčao pred rudu" u pokušaju da ipak novinarima najavi ekskluzivu, Somborac je u kasnijem razgovoru sa medijima objasnio da ne zna ništa o planu o kome je NBA komesar pričao.

"Postoji vest da ste ti i Luka Dončić pitali Adama Silvera da se utakmice predsezone ili sezone organizuju u Sloveniji ili Srbiji, možeš li nam reći nešto o tome", glasilo je pitanje novinara koje je potpuno zbunilo Novaka: "Nemam pojma ništa o tome".


Podsetimo, Jokić je odmah u prvoj utakmici za Denver u ovoj sezoni pokazao da "nije zarđao" i upisao je 14 poena i osam skokova u porazu od Bostona (107:103), a iskoristio je slobodno vreme da pogleda i meč svog bivšeg kluba Mege u trećem kolu ABA lige protiv Dubaija. Video je veliko slavlje srpskog tima, pa mu poželeo sreću u svlačionici.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Nikola Jokić pred početak nove NBA sezone  Instagram/HouseOfHighlights