NBA as jedva izvukao živu glavu iz poplava u BIH: Našao se usred odrona, spasavao se kroz šumu i blato!

Mirza Teletović je preživeo pravu dramu u Bosni i Hercegovini.

MONDO/Samir Cacan

Prava drama desila se Mirzi Teletoviću! Nekadašnji NBA i dugogodišnji evroligaški košarkaš je u Bosni i Hercegovini jedva izvukao živu glavu kada su krenule poplave koje trenutno razaraju susednu državu. Problem je nastao kada je morao da ode do hodrocentrale koju je podigao na reci Čvrstici. 

To je mala hidrocentrala koja je podigla buru kada je građena i zbog ekoloških problema je ekspresno ugašena i prestala sa radom. Ipak morao je Teletović na poziv ministarstva da ode i da podigne klapne na brani u okvru hidrocentrale, a kada je krenuo nazad ka Jablanici naišao je na odron jednog brda. Skrenuo je ka Doljanima i to mu se ponovilo. 

"Morao je na kraju da ostavi automobil u Mirkama i kroz šumu i po blatu da se probija do kuće", rekao je Armin Rizvić koji je zaposlen u Teletovićevom kafiću u Jablanici portalu "Slobodna Dalmacija". Pogledajte kako izgleda Jablanica:

Što se tiče same hidrocentrale ona je prema svedočenju meštana za medije u BIH "pukla kao kokica". Materijalna šteta u celoj državi je ogromna, slavni košarkaš je takođe ostao bez ogromnog kapitala, ali je srećom na kraju uspeo da izvuče živu glavu.  Teletović je u karijeri igrao na poziciji krila i krilnog centra, a posle početaka u Slobodi iz Tuzle igrao je za Telinus Ostende i Baskoniju. U NBA je ostao šest godina i nastupao je za Bruklin, Finiks i Milvoki.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Poplave u BiH  Kurir