Zvezdu posle kiksa čeka pravi pakao: Na muci se poznaju junaci, ali sve mora da krene bez Teodosića!

Crvena zvezda će retko kada imati prilku da treira i popravi greške, a dva poraza u ABA su upalila alarme.

MN Press

Crvena zvezda je ponovo poražena u ABA ligi! Nakon neprijatnog otvaranja ABA lige i poraza od Dubaija 86:84 sada je tim Janisa Sferopulosa poražen u Gripama od Splita 85:78. Partizan je to iskoristio, deklasirao je desetkovanu Cibonu na svom terenu i sada je već razlika u ABA ligi dve pobede u odnosu na najvećeg rivala.

Naravno tek je početak sezone i ima vremena da se to sve sustigne, pošto do kraja ligaškog dela takmičenja tek treba da se odigraju dva večita derbija sve je u rukama crveno-belih. Ipak forma mora da se podigne, a pred crveno-belima je zaista paklen nastavak oktobra. Do kraja meseca crveno-beli odigraće čak osam utakmica, a sada je na njima u ABA mečevima ogroman pritisak. I to je odmah po okončanju utakmice u Splitu rekao i sam Sferopulos-.

"Želim da čestitam Splitu oni su hteli da dobiju meč više nego mi. Nismo bili spremni da se borimo sa Splitom. Nismo igrali dobro, nismo igrali dobru odbrani niti dobar napad. Na kraju smo im dali šansu da u psolednja četiri minuta povedu i pobede. Moramo da učimo iz ove utakmice da kako god ide Evroliga moramo da se spremimo za ABA ligu", rekao je on.

U ovakvom ritmu nema prava na slobodan dan!

Strašan je raspored Crvene zvezde nakon dva poraza u ABA ligi. Nije to problem samo zato što neće biti odmora, već mnogo više zbog toga što će stručni štab imati jako malo vremena da na treninzima ispravi neke nedostatke iz igre crveno-belih. Dodatni problem je što na meču sa Baskonijom u sredu neće biti Miloša Teodosića koji će odraditi i drugi meč suspenzije zbog incidenta u Istanbulu prošle sezone.

Crveno-beli će posle Baskonije u istoj nedelji girati sa Igokeom na svom terenu u ABA ligi i tu apsolutno neće biti prostora za kiks, a onda dolazi duplo kolo Evrolige i mečevi sa Fenerom u gostima i Barsom kući. Nakon toga tim sa Malog Kalemegdana ide na jedno od najtežih ABA gostovanja, na mesto na kom Zvezda godinama nije mogla da pobedi - u "Moraču". Protiv Budućnosti će igrati 21. oktobra, a onda će na noge moćom Realu. Potom sledi neugodno gostovanje Zadru gde je prošle godine bilo i incidenata i otkobar se zatvara posetom neprijateljski nastrojenoj Litvaniji i Žalgirisu.

Crvena zvezda svoje probleme mora da rešava u hodu, a ako želi da se bori za trofeje i da ima visoke ambicije u Evroligi. Već protiv Baskonije ćemo videti da li su neki od problema sanirani, ali za sada iz uprave poručuju da u igrače i trenera veruju i da tim poseduje kvalitet za najveće domete. Kao što se kaže, na muci se poznaju junaci. Možda i ovakav start iznedri lidere i bude preko potrebno buđenje ekipe koja na terenu deluje kao da još nije ni blizu uigranosti i pune forme. Kad bi pala Baskonija, to bi bio prvi dobar korak!

  • 9. oktobar: Crvena zvezda Baskonija
  • 12. oktobar: Crvena zvezda Igokea
  • 15. oktobar: Fenerbahče - Crvena zvezda
  • 18. oktobar: Crvena zvezda - Barselona
  • 21. oktobar: Budućnost Crvena zvezda
  • 24. oktobar: Real Madrid - Crvena zvezda
  • 25. oktobar: Zadar - Crvena zvezda
  • 30. oktobar: Žalgiris - Crvena zvezda

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Janis Sferopulos pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi  Mondo/Tijana Jevtić