Nikola Jokić otpustio trenera posle dva meča: Velika promena na početku istorijske sezone!

Iskusni stručnjak Željko Lukajić više neće predvoditi KK Džoker iz Sombora.

MN Press

Košarkaški klub Džoker iz Sombora, o kojem računa vodi porodica Nikole Jokića, rastao se sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Željkom Lukajićem i njegovim prvim pomoćnikom Miljanom Ivanovićem. Rastanak se dogodio na samom početku sezone, nakon pobede u Drugoj ABA ligi i poraza u Košarkaškoj ligi Srbije.

U domaćem prvenstvu od Somboraca je uspešniji bio tim Mladosti iz Zemuna. Džoker je navijače razočarao na domaćem terenu (78:72), a poraz je bio povod da se prekine saradnja sa iskusnim stručnjakom koji je u karijeri vodio brojne timove u Srbiji i regionu. Verovatno najveći trag Lukajić je svojevremeno ostavio na klupi Hemofarma iz Vršca, sa kojim je beležio zapažene rezultate.

"Dužan sam da se ispred Jokera, ali i u svoje lično ime, zahvalim Željku Lukajiću i Miljanu Ivanoviću za korektnu i profesionalnu saradnju, kao i na svesrdnom doprinosu koji su imali u afirmaciji i razvoju našeg kluba i košarke u Somboru. S obzirom da je danas slobodan dan, ime novog trenera saopštićemo u naredna 24 sata i on bi, nadamo se, već sutra trebalo da održi prvi trening sa ekipom. Plan je da se sa dolaskom novog trenera okrenemo jednom novom i drugačijim konceptu u svim segmentima funkcionisanja kluba, a koji će doprineti što boljem i kvalitetnijem razvoju i afirmaciji Jokera, koji teži najvećim dometima", rekao je sportski direktor Džokera Srđan Stojkov za sajt Košarkaške lige Srbije.

Za sada se ne zna ko će biti naslednik Željka Lukajića na klupi tima iz Sombora, ali je jasno da će imati veoma izazovan zadatak. Pored velikih ambicija u KLS, tim kojim rukovodi porodica Nikole Jokića će pokušati da igra značajnu ulogu i u prvom izlasku na regionalnu scenu. Nakon odustajanja Vršca i odbijanja užičke Slobode da popuni upražnjeno mesto, košarkaški klub džoker dobio je priliku da prvi put u istoriji kluba igra Drugu ABA ligu.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Nikola Jokić pred početak nove NBA sezone  Instagram/HouseOfHighlights