Fakundo Kampaco suspendovan za Partizan!

Argentinac neće moći da igra za Real protiv rno-belih u drugom kolu Evrolige, što je Partizanova velika šansa.

Irina R. Hipolito / Zuma Press / Profimedia

Sjajni argentinski košarkaš Fakundo Kampaco neće moći da pomogne svom timu u drugom kolu Evrolige. bivši igrač Crvene zvezde propušta meč Reala i Partizana u Madridu, jer ga je Evroliga suspendovala zbog haosa koji je napravio u finišu meča prve runde.

Danima se pričalo o kazni za plejmejkera španskog kluba, koji je u finišu meča protiv Bajerna u Minhenu pobesneo na sudije. Nakon što nije dosuđen faul nad njim pri šutu za tri poena, Argentinac je izgubio živce i zaradio isključenje, a Real Madrid bez njega nije mogao da dođe do pobede. Tešku situaciju imaće i u drugom kolu, protiv Partizana, jer je Kampaco suspendovan na jednu utakmicu i uz novčanu kaznu od 5.000 evra.

Izostanak Fakunda Kampaca dodatno će smanjiti rotaciju Ćusa Matea, koji već ne može da računa na Marija Hezonju koji se prethodnih nedelja borio protiv misteriozne bolesti. Iako su retke situacije u kojima je gostovanje Realu odlična prilika za "popravni", utisak je da bi tim Željka Obradovića mogao da se iskupi za poraz od Baskonije baš pobedom u Madridu.

Meč Real Madrida i Partizana igra se u četvrtak, 10. oktobra, od 20:45. Pobednik tog meča uspeće da se izvuče sa deobe poslednje pozicije na početku Evrolige, dok će poraženi ostati u veoma teškoj situaciji - sa dva poraza nakon dva kola. 

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Kampaco dočekan zvižducima  Kurir