Sferopulos ima plan da Zvezdu vrati na pravi put: Naravno da smo gledali, ne samo s Partizanom!

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos govorio je pred medijima uoči meča sa Baskonijom.

MONDO/Tijana Jevtić

Crvena zvezda Meridianbet u sredu od 20 časova igra svoju prvu domaću utakmicu u Evroligi ove sezone i dočekuje Baskoniju. Oba tima imaju po pobedu iz prvog kola i stoga bi malo rasterećenije trebalo da ulaze u drugo, ali znamo da crveno-belima nije svejedno zbog dva poraza u tri runde ABA lige. Zbog toga i trener Janis Sferopulos želi da popravi utisak i da pred svojom publikom pokaže da crveno-beli mogu više.

"Ovo je naša prva utakmica Evrolige u Beogradu, nadamo se da će navijači doći u velikom broju i da će nas bodriti do pobede. Moramo da pratimo naš plan igre, da budemo spremni da se dobro branimo, da imamo različite akcije u napadu. Baskonija je tim koji ima 'velika tela' kada se skupi u reketu", naglasio je Sferopulos.

Na pitanje da li je gledao meč Baskonije i Partizana, Grk odgovara: "Šta mislite? Naravno da gledamo i skautiramo. Gledali smo sve utakmice Baskonije, ne samo protiv Partizana, već i ligaške utakmice koje su igrali. Znamo gde su im slabosti i prednosti i spremićemo se na osnovu toga".

This browser does not support the video element.

Janis Sferopulos pred Zvezda - Baskonija  Mondo/Tijana Jevtić

Sferopulos dodaje da ekipa "mora da bude spremna" i da zna da može da igra bolje, ali da je najvažnije da počnu da pobeđuju, čak i kada igra nije savršena: "Što više treniramo, igraćemo bolje i bićemo spremniji".

Na pitanje da li je odlazak Nebojše Čovića uticao na sam tim, Sferopulos dodaje da je novi predsednik KSS mnogo toga uradio za klub u poslednjih 13 godina: "Godpodin Čović je bio veoma uspešan, svi znaju, kada je došao u klub i napravio reorganizaciju, zahvaljujemo mu, za mene je bilo zadovoljstvo da radim sa njim. Želim mu puno sreće u Savezu, što je takođe veoma bitna pozicija. Sa druge strane, imamo gospodina Željka Drčelića, on je bio sa nama u Francuskoj, podržava nas, moramo da se fokusiramo na košarku i siguran sam da će klub nastaviti u dobrom smeru", zaključio je.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Jago dos Santos pred Zvezda - Baskonija  Mondo/Tijana Jevtić