Crvena zvezda krenula pobedom, sad u Evroligi leči rane iz ABA: Sferopulos gledao Partizan, pa spremio taktiku

Janis Sferopulos i Crvena zvezda ciljaju pobedu u krcatoj Areni!

MN Press

Crvena zvezda će prvi put ove sezone igrati na svom terenu u Evroligi! Nakon odličnog otvaranja evropske sezone u meću sa Parizom u gostima sada tim Janisa Sferopulosa želi da popravi utisak nakon kikseva u ABA ligi. Nije dobro počela sezona na Jadranu, ali navijači će zaboraviti i Split i Dubai ako se počne sa 2:0 u Evroligi. 

Crveno-beli dočekuju Baskoniju od 20 časova, a na ovom meču trener Sferopulos ponovo ne može da računa na Miloša Teodosića. Iskusni srpski plejmejker će odraditi suspenziju koju je dobio na kraju prošle sezone na meču sa Efesom i konačno će biti nazad u timu za duel sa Fenerbahčeom u Istanbulu naredne nedelje. 

Osim toga što nema Teodosića nema nikakvih kadrovskih problema za sada, a videćemo ko će osim nekadašnjeg kapitena Srbije ispasti iz 12 crveno-belih. Deluje da bi Dalibor Ilić sigurno van tima, a videćemo ko će poslednji "otpasti". 

MORAJU DA SE VIDAJU RANE IZ ABA!

TV Arena sport/Screenshot 

Crvena zvezda je sada već u problemu jer su dva poraza mnogo u ABA nešto što se nije planiralo. Zato sada pred punom Arenom tim želi ne samo da pobedi već i da digne formu i samopouzdanje, kako bi ušao u neophodnu seriju pobeda. Raspored do kraja oktobra je nemilosrdan i nema mnogo vremena za rad, treninge i uigravanje. Ono što je sigurno ključno Zvezdi je da plejmejkeri krenu da daju mnogo veći doprinos nego do sada, a čeka se i da se ustale opcije ispod koša. Majk Daum je u ABA pokazao da ima određeni kvalitet, dok Dejana Davidovca još uvek čekamo u pravoj formi i ta "četvorka" će biti nešto što će se gledati u meču sa Baskonijom. 

GDE JE PRENOS? 

L. Rico/EFE 

Naravno moći ćete da pratite meč u tekstualnom prenosu uz MONDO uz javljanja sa lica mesta, dok je TV prenos na Sport klubu. Utakmica počinje od 20 časova, a očekuje se da tribine na otvaranju Evrolige budu krcate. 

ŠTA KAŽE SFEROPULOS?

MN Press 

"Šta mislite? Naravno da gledamo i skautiramo. Gledali smo sve utakmice Baskonije, ne samo protiv Partizana, već i ligaške utakmice koje su igrali. Znamo gde su im slabosti i prednosti i spremićemo se na osnovu toga. Što više treniramo, igraćemo bolje i bićemo spremniji", rekao je Janis Sferopulos na pitanje da li je gledao meč Baskonije i Partizana pred ovu utakmicu. 

A na tom meču Baskonija je pobedila 88:82, uspela je u samom finišu da slomi otpor tima Željka Obradovića i krene sa pobedom u novu sezonu. Ipak, tada su imali prednost domaćeg terena, koja je sada na suprotnoj strani. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Janis Sferopulos pred Zvezda - Baskonija  Mondo/Tijana Jevtić