Ovako izgleda tabela Evrolige: Zvezda na vrhu, Partizan na dnu i sve može da se promeni za dva kola!

Srpski timovi na različite načine počeli sezonu u Evroligi, pa Zvezda već ima dve pobede više od Partizana.

MN Press

Ostale su da se odigraju još tri utakmice drugog kola Evrolige, ali završeni su mečevi koji najviše zanimaju navijače u Srbiji - Crvena zvezda savladala je Baskoniju (78:71) u sredu, dok je Partizan poražen od Reala u Madridu (93:86). Nakon takvih ishoda mečeva u drugom kolu aktuelne sezone srpski timovi se nalaze na potpuno različitim krajevima tabele.

Crvena zvezda je jedan od samo četiri tima sa učinkom 2-0 i trenutno deli prvu poziciju sa ekipama Panatinaikosa, Monaka i Fenerbahčea. Zapravo, zbog koš-razlike crveno-beli su trenutno najslabiji tim u toj grupi i nalaze se na četvrtoj poziciji na tabeli, a eventualno bi mogao da ih prestigne još samo Žalgiris, ukoliko i u drugom kolu upiše trijumf - na gostovanju Olimpijakosu.

Sa druge strane, samo Partizan i Virtus do sada imaju dva poraza u sezoni. U njihovo društvo bi nakon mečeva odigranih u petak mogli da stignu još i pomenuti Olimpijakos, zatim Olimpija iz Milana, Alba, Barselona i Pariz! Partizan bi, u određenim scenarijima, mogao da završi drugo kolo čak i na poslednjoj, 18. poziciji u Evroligi.

Naravno, to neće značiti ništa za nastavak sezone - Partizan ima nešto lakši raspored u narednim rundama, a poraz od Reala u Madridu je uobičajena stvar u evropskoj košarci i ne treba mu pridavati pažnju. Šanse crno-belih da stignu do pobede biće utakmica protiv Bajerna pred svojim navijačima, a zatim i gostovanje Makabiju u Beogradu, tačnije hali "Aleksandar Nikolić".

Sa druge strane, Crvenu zvezdu čeka izuzetno težak raspored - u prvom duplom kolu ove sezone igraće protiv Fenerbahčea na gostujućem i Barselone na svom parketu, a za kraj tog izuzetno teškog ciklusa utakmica sledi i gostovanje Real Madridu. Svaka pobeda bila bi ogroman kapital za tim Janisa Sferopulosa, koji trenutno ima mesto veoma blizu vrha.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Ognjen Dobrić igrač Crvene zvezde  Mondo/Tijana Jevtić