Amerikanac ujeo rivala u derbiju Evrolige: Svi pričaju o njihovoj tuči, a ovaj detalj niste videli!

Dvojica košarkaša sukobila se na parketu, pa su obojica isključeni sa meča Efesa i Fenerbahčea.

X/BirbenArda/printscreen

Meč drugog kola Evrolige između Anadolu Efesa i Fenerbahčea obeležila je sjajna trojka Marka Gudurića, ali i jedan od najčudnijih incidenata koje smo imali priliku da vidimo u evropskoj košarci. Sa jedne strane Tarik Biberović, a sa druge strane Elajdža Brajant - učestvovali su u sukobu o kojem i dan nakon meča priča čitava košarkaška Evropa.

Iako su prvi kadrovi govorili da je Biberović bio agresivniji u ovom okršaju i da je on započeo incident nakon kojeg su obojica isključeni, drugi snimak otkriva nove detalje. Kada se sukob dvojice košarkaša prikaže iz drugačijeg ugla jasno se vidi da je Amerikanac ujeo za ruku turskog reprezentativca rođenog u Zenici.

Sukob je počeo samo nekoliko sekundi ranije, nakon što je Brajant napravio faul dok je Biberović loptu polagao u koš. Obojica su pali na parket pored terena, baš između koša i reklama, a tamo su napravili haos. Prvo je Tarik uhvatio Elajdžu za vrat, a zatim je Amerikanac iskoristio bolju poziciju, napao turskog košarkaša i ujeo ga dok je ležao na njemu. Pogledajte detalje sukoba:

Ostaje da se vidi kako će Evroliga reagovati na ovaj skandal i kakve kazne priprema za dvojicu igrača turskih klubova. Obojica su isključeni sa meča koji je Fenerbahče rešio u svoju korist (83:78), ali treba očekivati i još po neki meč kazne za igrače o kojima priča čitava Evropa.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Ognjen Dobrić igrač Crvene zvezde  Mondo/Tijana Jevtić