Vlade Đurović traži kaznu za igrače Zvezde: Ja da sam im trener... A to se dobija bez njega!

Vlade Đurović prokomentarisao situaciju u Crvenoj zvezdi na početku sezone s osvrtom na dobre rezultate u Evroligi i slabe u ABA ligi. Za poraz protiv Splita, kaznio bi košarkaše.

Arena sport/screenshot

Crvena zvezda Meridianbet je počela nikad bolje sezonu u Evroligi i posle prve dve runde ima skor 2-0. Zvezda je bila bolja od Pariza u gostima, a zatim je pred svojim navijačima savladala i Baskoniju, što je svakako izazvalo euforiju kod navijača. Ipak, iskusni trener Vlade Đurović savetuje sve da ne žure, da idu polako, da to govori i navijačima Partizana koji su u stanju besa nakon 0-2.

"Tek je počelo. Pariz i Baskonija nisu iz prvih deset u Evropi. Nije Zvezda igrala toliko maestralno, ali se energija publike prenela na igrače. Igrali su odličnu odbrana na Hauardu... Vidim da svi pričaju o Bolomboju, a ja ću o Kaliniću. Očekujem još ovakvih utakmica, domaći igrač, iskusan, a sad dolazi najteža utakmica za njih - protiv Fenerbahčea. Ne postoji teža. Fenerbahče igra dobro, gledao sam protiv Efesa, imaju dobar protok lopte i atmosferu, igraju svi. Gudurić sa 12-13 minuta, pa ubaci dve-tri trojke, pa uđe Biberović i isto da trojku", naglasio je Vlade Đurović gostujući na TV Arena Sport.

"Ta utakmica za Zvezdu nije biti ili ne biti, moraju da se naprave brejkovi, jeste jedan protiv Parza napravljen, ali mora mislim još. Izuzetno je bilo važno što su pobedili Pariz i Baskoniju. Dosta njih će gubiti u Parizu, pa i ova Baskonija - koja je dobila Partizan - kad odigraš odbranu na Hauardu, to ti se vrati", dodaje iskusni trenerski vuk.

"Kazne za meč Crvene zvezde protiv Splita"

Slobodan Sandic/© MN press, all rights reserved 

I dok je Zvezda odlična u Evroligi, s druge strane ima probleme u ABA ligi. Loše je počela sezonu i ima dva poraza u prva tri kola, a jedan je došao potpuno neočekivano - na gostovanju u Splitu. Zbog toga Đurović predlaže "tradicionalnu metodu" koja se i te kako koristila u njegovo vreme.

"Ja bih da se vratim na Split. Da bi ih dobila, Zvezda ne treba da ima strane igrače. Šta će ti, ne treba ti ni trener? To je 20 razlike za Zvezdu. Ova ekipa, sve su to bivši i sadašnji reprezentativci Srbije. Ja da sam im bio trener, tražio bih kaznu. Za Dubai ništa, ali za ovu utakmicu... Zvezda nije smela da izgubi. Ne znači da Zvezda neće biti prva", naglasio je Vlade Đurović nabrajajući sve domaće igrače koji su nastupili za crveno-bele na tom meču.

"Što se tiče situacije sa ovim starijim igračima, poput Lazića i Teodosića, samo da uzmu Ljulja za primer. Pogledajte koliko ulazi, zna da nije šta je bio, to razume i prenosi na saigrače energiju. To isto treba da rade i Teodosić i Lazić kada ne igraju, da bodre saigrače. Raspored minuta u Zvezdi je malo problematičan. Jago igra 12 minuta, a nije bilo Tea. Koliko će da igra kad se vrati Teo? Vidite i na njegovom licu da mu nije svejedno kad se svaka greška plaća...", objašnjava situaciju sa Brazilcem koji se nije proslavio na početku sezone.

Zamerio je i Kodiju Miler-Mekintajeru što je odlučio da bude heroj protiv Dubaija, kada je promašio šut za pobedu, dodavši da Zvezda pre svega u šutu mora da se osloni na svoje bekove.

"Kenan i Nedović moraju da dele vreme na dvojci, ne treba im niko treći. Obojica imaju šut i prodor, samopouzdanje i zrele godine, i njih dvojica sigurno da poštuju jedan drugoga, ali traže ti 20 minuta. Da sam na mestu jednog od njih, isto bih tražio. Moraće to da im rasporedi Sferopulos", zaključio je Đurović.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Dejan Davidovac pred Zvezda - Baskonija  Mondo/Tijana Jevtić