Šok za šampiona, odmah se žalio Evroligi! Haos u najavi posle najveće pobede u istoriji Pariza

Prvak Starog kontinenta, Panatinaikos poražen je u glavnom gradu Francuske. Posle meča, navodno se i pismeno žalio na suđenje, a trener Ergin Ataman govorio je tome.

EPA, Georgia Panagopoulou/ANA-MPA

Pariz je pobedio Panatinaikos 84:80 u 3. kolu Evrolige i ostvario najveću pobedu u klupskoj istoriji, započetoj 12. jula 2018. godine. Aktuelni osvajač Evrokupa je bez mnogo promena u odnosu na prošlogodišnji sastav srušio vladara kontinenta, predvođen talentovanim bekon Nadirom Ifijem (20), plejmejkerom Ti-Džej Šortsom (16 p, 7 as) i "iks faktorom", krilom Kolinom Malkolmom (14 poena).

Tim Ergina Atamana doživeo je prvi poraz ove sezone u Evroligi nakon što je Pariz vodio kroz čitav meč, od četvrtog minuta pa do kraja, a razlika je pred finiš bila dvocifrena (78:68). Favorit iz Atine pokušao je potom da se vrati, ali su trojke Kendrika Nana i Huanča Ernangomeza u poslednjih 15 sekundi došle prekasno za "zelene" iz Grčke. Nije pomogla ni još jedna dabl-dabl partija Matijasa Lesora, sa 19 poena i 11 skokova.

Posle meča, Panatinaikos se žalio na suđenje i uputio zvaničnu žalbu, ukazujući navodno to što vreme u završnici nije bilo zaustavljeno između dve sudijske odluke, a Ergin Ataman je "u rukavicama" govorio o nezadovoljstvu suđenjem.

Ataman: Ovo dugo nisam video

Federico Pestellini / imago sportfotodienst / Profimedia 

"Čestitam Parizu, ovo sam video posle mnogo godina u Evroligi. Pariz je tim koji trči sa loptom, šutira posle pet-šest sekundi napada. I defanzivno su bili veoma agresivni. Nisam pogledao video-snimak i ne mogu ništa da kažem o određenim situacijama, ali moji igrači su imali dosta primedbi. Bilo je to nešto neuobičajeno. Posle toliko godina ovo je prvi put da sam to video u Evroligi"

S obzirom na ovaj poraz Panatinaikosa, posle njegovih pobeda protiv Albe i Bajerna, Crvena zvezda je ostala sama na vrhu Evrolige bar u toku noći između utorka i srede, s obzirom na to da ima skor 3-0 i da Monako (2-0) igra derbi protiv Barselone u gostima u sredu, od 20.30 časova.