"Niko nije znao šta se dešava": Jago progovorio o dve velike greške posle poraza Zvezde

Jago dos Santos objasnio je posle meča šta se dešavalo u ključnim situacijama na utakmici protiv Barselone.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda Meridianbet bila je blizu da upiše četvrtu evroligašku pobedu u četvrtom kolu elitnog takmičenja, ali na kraju u tome ipak nije uspela. Posle produžetka je izgubila od Barselone (98:94). Jedan od igrača koji je imao velike zasluge za to što je srpski tim bio u igri je Jago dos Santos.

Brazilski plejmejker meč je završio sa 23 poena, ali je u isto vreme napravio i dve greške koje su imale uticaj i na konačan ishod meča. "Velika utakmica, kada igraš utakmicu moraš da igraš ovako, za navijače, kod kuće. Bila je dobara energija, šanse za pobedu su postojale, ako ne pogodiš, drugi tim može da pogodi i da dobije", počeo je Jago razgovor sa novinarima posle meča.

Prva greška dogodila se u poslednjih dvadesetak sekundi četvrte četvrtine kada nije preneo loptu na polovinu rivala za osam sekundi pošto je Džoel Bolomboj osvojio "mrtvu loptu" u duelu sa Janom Veselim. U tom momentu Zvezda je vodila sa 82:81. "Niko ne zna šta se desilo, nisu nam rekli za to, nismo znali šta se dešava. To je jedna stvar zbog koje smo možda izgubili meč, imali bismo posed. Lopta je bila u mojim rukama, nisam pogledao u sudije, dešava se."

This browser does not support the video element.

Jago dos Santos izjava posle meča Zvezda - Barselona  Mondo/Tijana Jevtić

Druga je bila na oko dva minuta pre kraja produžetka pošto je pogodio dva penala za vođstvo od 93:90, a onda je uzeo po malo i nerezonski šut sa oko osam-devet metara i promašio je ceo obruč. "To je moj šut, treneri i ljudi u timu mi veruju, otvoren sam bio, to je moja igra, vežbam takve šuteve svaki dan i verujem u to."

Novinare je zanimalo i zašto on nije izveo slobodno bacanje kada je klupa Barselone dobila tehničku usred tog haosa sa kraja poslednjeg kvartala. Ajzea Kenan je promašio. "Pričali smo, dogovor je bio da on šutira, verujemo jedni u druge. Ako se dogodi u narednom meču siguran sam da će pogoditi, vežba za to, dešavaju se promašaji. To je košarka", zaključio je Jago dos Santos.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Koreografija Zvezde Delije  MONDO