Šta nedostaje Crvenoj zvezdi? Aco Petrović primetio jedan važan detalj u porazu od Barselone

Košarkaški stručnjak Aco Petrović je prokomentarisao igru Crvene zvezde protiv Barselone.

MN Press

Zvezda je upisala prvi poraz u Evroligi i ujedno ostvarila polovičan učinak u prvom duplom kolu ovog takmičenja. U petak veče je u prepunoj Beogradskoj areni, u produžetku, izgubila od Barselone (94:98). Utakmica je bila ujednačena, o čemu govori i podatak da nijedna ekipa nije imala veću prednost od devet poena... Što svakako nije dovoljno kad preko puta sebe imate razigrane momke iz Španije. Nakon što su se slegle misli, košarkaški trener Aco Petrović je izneo kratku analizu.

Posle nekoliko mečeva u kojima nije imao zapaženu ulogu bilo je lepo videti da je Jago dos Santos opet onaj stari - meč je završio sa 23 poena i sjajnim procentima šuta. Ipak, dobra igra Brazilca kao da je isključila podjednako dobru igru ostalih bekova, a to je primetio i on.

"Ono što je tokom sezone ogromna prednost u okviru jedne utakmice pretvara se u otežavajuću okolnost. Imati u postavi tri sjajna igrača (Kenan, Nedović, Teodosić) na istoj poziciji, dovodi do toga da ni jedan od njih ne uhvati kvalitetan ritam - sedam koševa zajedno", napisao je na tvom tviter nalogu selektor Brazila.

"Teodosić igra u tandemu"

Dakle, Janis Sferopulos na bekovskim pozicijama na raspolaganju ima Jaga Dos Santosa, Kodija Milera-Mekintajera, Miloša Teodosića, Nemanju Nedovića, i Ajzeu Kenana... Primera radi, Jago je na terenu proveo 25 minuta, Kenan 19, Miler-Mekintajer 18, a Nedović i Teodosić po 11. Ali se za to vreme nije osetio značajan učinak, Kodi očigledno još uvek pronalazi ritam, pa je u ovom meču postigao sedam poena, dok je u pobedi nad Fenerom doprineo sa osam. 

Potom su izostali poeni Nemanje Nedovića koji je jedini poen postigao sa linije penala posle tehničke greške koja je dosuđena klupi Barselone, dok je u utakmici sa turskom ekipom ubacio 17 uz tri asistencije i dva skoka. Doduše, tada je na terenu proveo duplo više minuta. Takođe, više se očekivalo i od Kenana, posle sjajnih rola protiv Pariza i Baskonije u mečevima sa Fenerom i Barselonom upisao je svega po tri poena i oba meča su obeležili katastrofalni procenti šuta - 13 odsto iz igre u susretu sa ekipom iz Istanbula i 17 protiv  rivala iz Španije.

I da, Teodosić možda nije imao svoju klasičnu plejmejkersku ulogu, ali je nastavio da razigrava saigrače. S obzirom na to da u prva dva kola nije mogao da izađe na teren, u poslednje dve utakmice je ukupno upisao pet poena, ali i šest asistencija. U utakmici protiv Fenera Teodosić je igrao sedam minuta, dok je protiv Barse na terenu bio 11. Zbog toga je Petrović još dodao: "Pa, Teodosić je svoje minute igrao u paru ja Jagom ili Miler-Mekintajerom", zaključio je košarkaški trener.

Zvezdu očekuje teško gostovanje u Podgorici protiv ekipe Budućnosti, meč je na programu u ponedeljak 21. oktobra od 19 časova. Crnogorska ekipa igra sjajno i nalazi se na vrhu tabele regionalnog takmičenja sa četiri pobede. Što se Evrolige tiče ekipa sa Malog Kalemegdana će se u petom kolu sastati sa Realom u Madridu u četvrtak od 20.45. Kraljevski klub se nalazi u lošoj formi, upisao je svega dve pobede - protiv Partizana i Panatinaikosa, ali je poražen od Baskonije i Bajerna.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Koreografija Zvezde Delije  MONDO