Posle Crvene zvezde, još jedan srpski tim pao u Splitu: Prekinut je perfektan niz Mege u ABA ligi

Split pobedio Megu i prekinuo joj perfekti niz od četiri "vezana" trijumfa na startu ABA lige

MN Press

Split je pobedio Megu 90:80 (28:20, 20:20, 24:22, 18:18) i naneo joj prvi poraz u ABA ligi ove sezone. Na terenu na kojem je ove sezone pala i Crvena zvezda, Dalmatinci su srušili još jedan tim iz Beograda, predvođeni sjajnim Šenonom Šorterom (22), Antoniom Jordanom (14), Vitom Kučićem (13) i Brunom Kapustom (12).

U Megi je Kosta Kondić bio najefikasniji sa 19 poena, pogodio je pet trojki iz 12 pokušaja, ali ni on, ni ponovo raspoloženi Bogoljub Marković (18 poena, 17 skokova) nisu uspeli da spreče prvi poraz tima Marka Baraća. Uz taj tandem, dvocifreni u srpskom timu bili su još Filip Jović, sa 12 poena, i Mihailo Petrović, sa 11 poena, uz osam aistencija.

"Splitova pobeda je zaslužena, puno bolje su ušli u utakmicu i kontrolisali ceo tok meča. Dozvolili smo glavnim igračima Splita da se razigraju, nismo bili dobri u defanzivnom delu. Nekoliko puta smo prilazili Splitu, ali nedostaje nam iskustva, imamo dosta igrača koji prvi put igraju ABA ligu", rekao je posle meča trener Mege Marko Barać.

Mega je poslednji put bila "u igri" četiri minuta pre kraja, kada se primakla domaćinu na osam poena zaostatka (71:79), ali su domaći tada napravili seriju 6:0 i odlučili pobednika.