Ovo je plan za Filipa Petruševa: Olimpijakos ga poslao Zvezdi, ali nema transfera - ne puštaju ga!

Filip Petrušev zapravo dolazi na pozajmicu u Crvenu zvezdu.

MN Press

Crvena zvezda je izgleda dočekala! Prvo se pojavila vest da je konačno stigao Filip Petrušev, zatim smo dobili i nezvaničnu potvrdu tog transfera od strane Miodraga Miška Ražnatovića. Sada čekamo da se transfer ozvaniči, a kako stvari stoje Petrušev će doći u Beograd na godinu dana. Mediji prenose da u pitanju nije transfer nego jednogodišnja pozajmica. 

Nakon dobrih igara pretprošle sezone u Crvenoj zvezdi Petrušev je dobio poziv iz NBA lige i zaigrao je prvo u Filadelfiji zatim u Sakramentu. Ipak nije se tamo naigrao pa je prošlu sezonu zapravo završio kao član Olimpijakosa. Kako je vreme prolazilo dobijao je sve više šanse, ali NBA je očito poremetio planove srpskog krilnog centra još jednom.

Na startu ove sezone stigao je nazad u Pirej Saša Vezenkov i potpisao petogodišnji ugovor, tako da je on dobio mesto startne četvorke. Očigledno da će ove godine druga opcija biti iskusni Amerikanac Alek Piters koji ima ugovor do 2026. godine, a možda u ugovorima centara leži razlog za pozajmicu Petruševa u Beograd. 

ZVEZDA TU DA GA RAZIGRA, PA DA DOMINIRA U GRČKOJ?

IPA / Sipa Press / Profimedia 

Alek Piters će ostati bez ugovora 2026. godine, ali možda je plan da sledeće godine Petrušev u Olimpijakosu bude centar? Nikoli Milutinovu ugovor ističe na kraju sezone, Mozes Rajt takođe nema dugoročnu saradnju, tako da jedino Mustafa Fol ima potpisano do 2027. godine. Tako da deluje da je plan Olimpijakosa da Petrušev dođe u Crvenu zvezdu, gde smataju da će biti lider i startna "četvorka", a da posle još jedne uspešne sezone u Beogradu stigne nazad u Pirej da domiira. 

Što se tiče Crvene zvezde, dobro će im doći pojačanje pod košem. Videli smo da se Džoel Bolomboj povredio i da će neko vreme biti van sastava, a da Uroš Plavšić još nije spreman za Evroligu. Luka Mitrović još traži prepoznatljivu formu, a deluje da bi Dejana Davidovca trener Sferopulos radije koristio na mestu krila nego krilnog centra. Dalibor Ilić je van planova za ozbiljnu minutažu, tako da je sada Majk Daum prva opcija na četvorci. Dok ne dođe Filip Petrušev i zvanično.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Trening Srbije, Filip Petrušev  MONDO/Nikola Lalović