Podgorica, Madrid, pa Zadar: Zvezda na trećem uzastopnom gostovanju, Nedović pod upitnikom, Petrušev još čeka

Crvena zvezda gostuje u Hrvatskoj u meču ABA lige.

MN Press

Podgorica, Madrid, pa Zadar. Košarkaši Crvene zvezde otputovali su već na treće uzastopno gostovanje. Pobedili su Budućnost u Crnoj Gori, izgubili od Reala u Španiji i sada će pokušati da upišu novi trijumf u regionalnom takmičenju u Hrvatskoj. Meč je na programu u subotu u dvorani Krešimir Ćosić (20 časova).

Džoel Bolomboj sigurno neće igrati, dok je pod upitnikom Nemanja Nedović i male su šanse da će i on biti na parketu, pošto nije igrao u španskoj prestonici. "Očekuje nas utakmica u rasponu od samo 48 sati posle teškog meča u Madridu. Prvo i osnovno je da odigramo meč sa energijom. Zadar je opasan protivnik i moramo da budemo spremni", rekao je Janis Sferopulos.

Slično mišljenje ima i Dejan Davidovac. "Očekuje nas teška utakmica, jer su svi mečevi posle evroligaških teški. Moramo da se oporavimo energetski, jer će Zadar da bude spreman i motivisan za ovaj meč. Upozorenja nam nisu potrebna. Znamo šta je bilo u Splitu - dakle čvrsto, sa puno energije, borbeno i motivisano", zaključio je Davidovac. Na ovom meču neće debitovati Filip Petrušev koji je zvanično stigao na pozajmicu iz Olimpijakosa do kraja sezone.

Biće ovo 45. duel dva kluba u ABA ligi, crveno-beli vode sa 31-13. Zadrani su 9 od 13 trijumfa zabeležili baš na svom terenu što je dovoljno upozorenje za srpski tim koji se odmah posle meča vraća u Beograd.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Majk Daum izjava posle meča Zvezda-Barselona  Mondo/Tijana Jevtić