Nekadašnji kik-bokser Endru Tejt (36), koji je mnogo poznatiji postao zbog luksuznog načina života, svojih profila na društvenim mrežama i skandaloznih izjava na račun žena, uhapšen je juče u Rumuniji. Njemu se na teret stavlja trgovina ljudima, što bi mogao da bude i ključni razlog za njegovu selidbu iz Engleske u Rumuniju tokom 2017. godine.

Postoji nekoliko njegovih izjava o tome zašto se preselio na istok Evrope, a o tome zašto nikada neće posetiti Srbiju govorio je samo jednom! Zapravo, nije pričao on već njegov brat Tristan (34), takođe bivši kik-bokser, koji je sedeo pored endrua dok su neobavezno ćaskali sa fanovima. Braća su u oblaku dima napravljenog od skupocenih tompusa ispričali detalje iz borilačke karijere, uz poseban osvrt na svog učitelja, učesnika rata u Jugoslaviji. Ovo je Endru Tejt:

Instagram/cobratate/Printscreen Kontroverzna poznata ličnost sa društvenih mreža.

"Ne želim da idem u Srbiju. Otkriću vam razlog zašto neću da idem u Srbiju. Imam prijatelje iz Srbije, imam prijatelje koji su bili u Srbiji, ali ja ne idem u Srbiju. Postoji sam jedan razlog. Ja sam stara škola, džentlmen pun poštovanja. Čovek koji je Endrua i mene naučio da se borimo je iz Bosne i on je ratovao protiv Srba kada je bio rat. Zbog toga ja ne mogu da odem u Srbiju i tamo se zabavljam ako će njega uznemiriti. Mogao sam da odem u Srbiju, ali nisam. Previše poštujem mog trenera da bih tako nešto uradio. Ne mrzim Srbe, ali kažem da nikada neću otići tamo jer sam stara škola", izjavio je Tristan Tejt. Tako je trener saznao za Amira Subašića, koji je u građanskom ratu ranjen od strane Srba. Poslušajte:

Podsećamo, Tejt je prethodnih dana došao u centar pažnje javnosti jer je preko društvenih mreža pokušao da isprovocira Gretu Tunberg. Kažemo pokušao jer se njegova namera nije ispunila - Greta je odgovorila na Tviteru, a kada je Endru mislio da zadaje udarac koji će završiti raspravu, policija ga je uhapsila. "Pao" je zbog kutije pice koju nije sklonio iz kadra, a koja je policiji u Rumuniji pomogla da ga locira.