Već nakon deset trka u novoj sezoni Formule 1 došlo je do prve promene vozača pošto Nik de Vris nije zadovoljio "visoke kriterijume" Alfa Taurija. Holandski vozač Nik de Vris (28) je "precrtan" pošto se nije snašao u problematičnom bolidu u kome ove sezone nije mogao bolje od 12. mesta, tako da je odluka ekipe - čitaj "starijeg brata" Red Bula - bila da ga otpuste i na njegovo mesto angažuju znatno iskusnijeg Danijela Rikarda.

Najnasmejaniji vozač na gridu je ostao bez ugovora u ovoj sezoni pošto Meklaren nije obnovio saradnju i odlučio se za mlađeg Oskara Pjastrija, koji je sve bolji i na Velikoj nagradi Velike Britanije je zauzeo četvrto mesto, dok je Rikardo u međuvremenu bio test vozač Red Bula.

Spekulsialo se da bi Danijel Rikardo mogao čak da "uskoči" u Red Bul umesto Serhija Pereza, koji nakon odličnog početka sezone ima velikih problema i razočarao je Helmuta Marka i Krista Hornera. Već nekoliko trka Meksikanac je zaista "tragičan" u kvalifikacijama i koštao je Red Bul velikog broja bodova, pa se čini da je transfer Australijanca u Alfa Tauri možda i poslednja opomena Perezu da će biti zamenjen ako se ne uozbilji.

Što se tiče Rikarda, tokom karijere u Formuli 1 ostvario je osam pobeda, poslednju je doneo Meklarenu u Imoli 2021. godine, a vozio je još za Toro Roso, Red Bul, Aston Martin i Reno. Sada će mu partner u Alfa Tauriju biti Juki Cunoda, pošto eksperiment sa Nikom de Vrisom nije upalio.

Podsetimo, Nik de Vris je prošle sezone vozio jednu trku za Vilijams umesto Aleksandera Albona, koji je operisao slepo crevo, a u trci na Velikoj nagradi Italije je trku završio na deveto mestu. To nije ponovio u Alfa Tauriju.

BONUS VIDEO:

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!  Promo