Nestvaran je Partizan ove sezone! Rukometaši crno-belih predvođeni Đorđem Ćirkovićem prvo su preživeli dramu u polufinala kupa protiv Dinama iz Pančeva, zatim su posle 11 godina doneli trofej u vitrine kluba kada su dobili Vojvodinu u neverovatnom finalu. Kada je delovalo da je sezona za njih gotova pojavio se Uroš Kojadinović! Posle poraza od Metaloplastike u prvom meču polufinala u revanšu na Banjici vodili su Šapčani, a onda je Kojadinović šutirao 14/14 i uspeo da izbori majstoricu u "Zorki" u četvrtak od 19 časova! Tu ćemo saznati ko će se suprotstaviti Vojvdini u borbi za titulu, a Kojadinović je za MONDO istakao da nijedna pobeda njegovog tima nije slučajna.

"Treba sportsku sreću zaslužiti. Mi smo je zaslužili više puta, pokazalo se i u Pančevu i u Novom Sadu i ovde sad u ovoj penal lutriji da stvarno imamo i hrabrosti i sreće. Samo mogu da kažem da sam ponosan sam na ove momke. Svaku utakmicu, koliko god loše ušli ili počeli da pravimo neke gluposti uvek se izvučemo na kraju i uvek damo maksimum što je najbitnije. To nam se uvek vrati na najbolji mogući način. Slična situacija je bila i u Novom Sadu gde smo se pržili i izvukli taj Kup koji smo čekali 11 godina. Ova ekipa ima to neko zajedništvo koje dolazi uvek do izražaja kada su teški momenti u pitanju. To je čar ovog sporta, utakmica se ne igra deset nego 60 minuta. Na početku smo bili zgrčeni, ja sam hteo da dam više nego što mogu i usledile su neke greške koje su normalna stvar. Na kraju smo uspeli da suzbijemo redove i pobedimo što je meni i dalje neverovatno, ali je realno. Idemo u četvrtak, zaboravljamo i na ovu utakmicu i na utakmicu u Šapcu i na Kup i sve staje za nas. Ovom prilikom bih samo pozvao navijače da nam dođu u Šabac jer je bez njih jako teško da pobedimo, oni su nam vetar u leđa", rekao je Uroš Kojadinović za MONDO.

Posle meča lider crno-belih nije ni znao kakav je imao učinak na ovom meču. A učinak je bio perfektan – 14 šuteva, 14 golova. "Desi se takva utakmica, danas sam imao sam sreće, ali ništa bez ekipe. Uvek stavljam njih ispred sebe. Partizan je za mene kuća i ja ću da je branim sa svojim saigračima do poslednjeg minuta", ističe reprezentativni desni bek.

Uroš Kojadinović MONDO

Na kraju ove sezone posle nekoliko godina u kojima se formirao kao igrač u crno-belom odlazi u Tuluz, a to ga samo dodatno gura da uoži poslednji atom snage kako bi se osvojila dupla kruna! "Iskreno kada sam osvojio Kup nisam bio svestan da odlazim iz kluba sa trofejem što je bilo stvarno neverovatno s obzirom na to u kakvom je stanju bio klub kad sam došao. To mi daje samo podstrek da dam sve od sebe i da na kraju krajeva ostavim u Partizanu i sebe i poslednji atom snage zato što je definitivno Partizan to zaslužio. Samo može da me gura to što idem u Francusku da dajem sve od sebe."

Kapiten Nikola Zečević je slomio nos u prvom meču u Šapcu, ali je sve vreme bio uz saigrače i bodrio ih pored terena. On je bio dodatni vetar u leđa, a u "Zorki" možda dobije i minute. "Možemo, možemo, mora da možemo! On je nama u suštini veliki izvor energije, jako je srčan, jako je borben i da li bio na tribini ili klupi ili na terenu on će uvek da daje istu energiju. To je stvarno tako, može samo da nam bude podstrek kako se gine. On je eto slomio nos i to može da nam bude samo podstrek da se boriomo i za njega. Nadam se da će se vratiti spreman da u četvrtak izguramo ovo i da prođemo u finale", poručuje Uroš Kojadinović za MONDO.

MN Press Uroš Kojadinović

Neverovatna sezona u srpskom rukometu ulazi u završnicu. U četvrtak nas čeka majstorica u "Zorki", a onda i finalna serija između Vojvodine i pobednika ovog meča. Kako su izgledale sve bitne utakmice domaćeg rukometa ove sezone, ne bi valjalo da ovu propustite!

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO:

Penali Dinamo Partizan Arena sport 2