Slušaj vest

Juuniorska vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u finalu Svetskog prvenstva u Buenos Ajresu protiv "večnog" rivala Mađarske 12:10, ali je i srebro velika vest! Posle nekoliko teških godina za srpski vaterpolo, svakako je sjajno čuti da mlađe kategorije reprezentacije Srbije imaju perspektivu, uz nadu da ćemo ponovo dobiti Prlainoviće, FIlipoviće, Pijetloviće...

Posle velike i neizvesne borbe, Mađarska je odbranila zlato u konkurenciji igrača do 18 godina, koje je osvojila i pre dve godine pobedivši takođe Srbiju u Beogradu, dok vredi istaći i da su naši igrači u trećoj deonici imali i prednost. Usledila je prava "klackalica", Srbija nije iskoristila dva napada sa igračem više, što su iskoristili Mađari i došli su do pobede u Argentini, za novo zlato.

Svetski vicešampioni za Srbiju su sledeći igrači: David Dimković, Kosta Bodiroga, Filip Novaković, Ognjen Tomić, Vuk Kojić, Luka Gladović, Luiđi Canepa, Miljan Đokanović, Marko Ićitović, Uroš Adamović, Strahinja Krstić, Novak Lazić, Viktor Savić, Luka Dimić i Vuk Čonkić.

Vredi reći da je kao selektor ekipu predvodio Miloš Saković, dok su uz njega u stručnom štabu bili treneri Nikola Rađen i Miloš Popović, kao i lekar dr Miodrag Nastić.


BONUS VIDEO:

Vaterpolo Srbija Mađarska Marko Radulović penal RTS

(MONDO - M.V.)