Slušaj vest

Samo pet dana pred prvi meč na Olimpijskim igrama loše vesti za Norvešku! Čak četiri rukometaša je bolesno i nije moglo da odleti sa ostatkom ekipe u Pariz. Da stvar bude gora bolesne su zvezde tima, pa su tako kući ostali Sander Sagosen, Sebastijan Bartold, Magnus Sendena i Simen Lise.

"Prema planu oni bi trebalod a putuju u Francusku sutra", rekao je glavni lekar nacionalnog tima Norveške Harald Markuse za "Dagbladet". Norvežani prvi meč igraju 27. jula u 16 časova sa Argentinom, pa onda dva dana kasnije imaju susret sa Francuskom. Potom igraju sa Mađarskom, Egiptom i 4. avgusta završavaju takmičenje duelom sa skandinavskim rivalom Danskom.

Sistem takmičenja je takav da se igra u dve grupe od po šest timova, a po četiri prvoplasirana idu u četvrfinale. Ipak, ukoliko ne nađu naćin da oporave veći deo svog tima pitanje je kako će Norvežani izgledati na turniru. Za sada su kao zdravi u Pariz otputovali Vetle Ek Aga, Peter Everbi, Kristian Severes, Kristijan Bjornsen, Magnus Gulerud, Tobijas Grondal, Kristijan O'Saliven, Harald Rajnkind, Tobjorn Bergerud, Gabrijel Seterblom i Aleksandar Blonc. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arena Sport RUKOMET Srbija ispustila pobedu protiv Islanda