Slušaj vest

Reprezentacija Danske razbila je Francusku 37:29, u reprizi finala iz Tokija i u spektaklu rukometnog olimpijskog turnira. Uz dominaciju sjajnog Matijasa Gidsela (25), strelca 11 golova, koliko je postigao i njegov zemljak Simon Pitlik (23), meč će ostati upamćen i zbog tri gola Nikole Karabatića, francuskog veterana koji je ispisao rekord zaigravši na svojim šestim olimpijskim igrama. Iako je ovo zaista veliki dan u njegovom životu i karijeri, ishod meča bio je takav da će želeti da ga što pre zaboravi.

Karabatić igra poslednje utakmice svoje velike karijere, jer će se povući nakon Olimpijskih igara. Protiv Danske je odigrao svoj 33. meč na Igrama i samo mu dva nedostaju da nadmaši rekord sovjetskog i ruskog golmana Andreja Lavrova, osvajača zlata 1988, 1992. i 2000. godine. Nikola bi mogao taj rekord da obori 2. avgusta, u meču protiv Argentine u Parizu.

Francuska je deveti uzastopni put učesnik rukometnog turnira na Olimpijskim igrama i nikad nije završila ispod šestog mesta, na kojem je bila u Sidneju 2000. godine. U međuvremenu je sa Karabatićem u timu osvojila tri zlata i jedno srebro. U tom nizu pobedila je u 47 od 62 utakmice. Ovog leta na Trikolorima su ipak ogromna očekivanja i bez obzira na sav kvalitet i iskustvo, to im neće olakšati posao, kao ni snažni rivali, među kojima je moćna Danska pokazala domaćinu snagu.

Arena Sport Nikola Karabatić oproštaj od Zagreba