Slušaj vest

Kasnio je početak muške odbojke na pesku po današnjem programu Olimpijskih igara, a kada su se 15-ak minuta nakon što je najavljeno takmičari pojavili krenuli su jaki zvižduci sa tribina. Srpski sudija Robert Leko bio je arbitar meča između holandskog para Van de Velde - Imers i italijanske kombinacije Ranijeri - Karambula Raurič prvi je predstavljen publici i dobio je aplauze. Zaitm je predstavljen sudija iz Ruande koji mu je asistirao, a kada je došao na red da se publici predstavi Holanđanin Stiven van de Velde publika je krenula da zviždi i dovikuje, vidno besna! 

A razlog za to je što je Stiven van de Velde osuđeni silovatelj! On je pre deset godina bio u zatvoru jer je silovao devojčicu koju je upoznao preko društvene mreže fejsbuka. On je tada imao 20, a njegova žrva 12 godina, a publika je očigledno to vrlo dobro zbala i nije želela da gleda Van de Veldea na Olimpijskim igrama! Pogledajte reakciju publike:

"Stiven van de Velde je upravo bio predstavljen publici na odbojci na pesku. Mnogo ljudi je zviždalo Holanđaninu koji je osuđeni silovatelj. Zaista, šta se ovde dešava? Njegova žrtva bila je 12-godišnja devojčica", napisao je novinar "Tajmsa" Met Loton.

ŠTA JE URADIO STIVEN VAN DE VELDE?

TOMS KALNINS/EPA steven van de velde

Stiven van de Velde sada ima 29 godina, takmiči se na Olimpijskim igrama, a on je pre deset godina došao u Milton Kins u Engleskoj kako bi se upoznao sa 12-godišnjjom devojčicom koju je upoznao preko fejsbuka. On ju je napio, više puta silovao potom i zbog ogromnih trauma devojčica je kasnije nekoliko puta pokušala da sebi oduzme život. Dugo je trebalo, ali je na kraju sportista izručen Velikoj Britaniji i suđeno mu je. On je priznao krivicu, dobio je četiri godine zatvora i zabranu da se bavi sportom doživotno. Ipak nekako je izašao iz zatvora za samo godinu dana. Sada mu je dozvoljeno da se takmiči na Olimpijskim igrama, ali publici se to uopšte ne sviđa.

Ako je uopšte bitno zajedo sa Metjuom Imersom izgubio je u prvom meču posle sat vremena igre. Aleks Ranijeri i Adrijan Ignasio Karambula Raurih pobedili su 22:20, 19:21, 15:13. Drugi meč grpne faze igraće protiv čileanskog para koji čine Marko i Esteban Grimo oko 16 časova.

Instagram/kim.behrens.official/printscreen Holandski sportista, osuđeni pedofil.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

kurir televizija Srebrne odbojkašice