Slušaj vest

Srpska džudistkinja Marica Perišić ostvarila je impozantnu pobedu u prvoj rundi turnira na Olimpijskim igrama. Na drugoj strani borilišta našla se Manita Šresta Pradan iz Nepala, ali ona je bila nemoćna protiv reprezentativke Srbije - meč je završen iponom Marice Perišić nakon fantastičnog bacanja.

Iako ih na svetskim rang listama deli samo jedna pozicija - Perišić je na devetom, a Pradan na 11. mestu, tokom same borbe to nije tako izgledalo. Srpkinja je u meč ušla mnogo bolje, pa je samo nekoliko desetina sekundi bilo dovoljno da ubeleži rutinsku pobedu i napravi prvi korak ka osvajanju odličja.

Nešto kasnije ćemo Maricu ponovo videti na tatamiju. U osmini finala olimpijskog turnira ona će se boriti protiv Čen-Ling Lien (36) iz Kineskog Tajpeha, a eventualni trijumf bio bi izuzetno značajan jer bi se ozbiljno približila u medalji. Naredna protivnica Marice Perišić izuzetno je iskusna, ali do sada nema osvojenu olimpijsku medalju - najbolji rezultat joj je zlato sa Azijskog prvenstva prethodne godine.

BONUS VIDEO:

Instagram Srpski sportisti pevaju "Veseli se srpski rode"