Slušaj vest

Srpska džudistkinja Marica Perišić u četvrtfinalu je Olimpijskih igara u Parizu i veoma blizu medalje, druge za Srbiju na ovom takmičenju! U osmini finala džudo turnira do 57 kilograma Srpkinja je savladala Čen-Ling Lien iz Kineskog Tajpeha, pa će imati šansu da osvoji olimpijsku medalju!

Marica je do pobede stigla minimalnim rezultatom, uz dve opomene sudije, a na kraju meča je morala da odbija silovite napade protivnice koja je krenula na sve ili ništa. Delovalo je da se Lien u tim trenucima služi i malo prljavijim trikovima, pošto nije birala sredstva da ugrozi srpsku džudistkinju, koja se u jednom trenutku požalila na udarac u zube, a kasnije i na povredu desne šake.

Naredna protivnica Marice Perišić biće Krista Deguči iz Kanade, a to će biti i najteži izazov za Srpkinju u dosadašnjem toku takmičenja. Nećemo dugo čekati taj meč, već oko podne očekuje se da Maricu ponovo vidimo na tatamiju. Kanađanka japanskog porekla osvajala je zlatne medalje na Svetskim prvenstvima 2019. i 2023. godine, dok je 2024. godine na Svetskom prvenstvu osvojila srebro u kategoriji do 57 kilograma.

Deguči ranije nije uspevala da se plasira na Olimpijske igre jer je u Japanu za to prejaka konkurencija i to je jedan od glavnih razloga zbog kojih je promenila reprezentaciju za koju nastupa. Od 2017. godine bori se za Kanadu, iako je rođena i odrasla u Japanu.

BONUS VIDEO:

Instagram Srpski sportisti pevaju "Veseli se srpski rode"