Slušaj vest

Srpska veslačica Jovana Arsić nije se plasirala u A/B polufinale u disciplini singl skul (2.000 metara) na Olimpijskim igrama u Parizu. Ona je sjajna bila pre dva dana u prvoj trci, dok je sada takođe imala vrlo dobar nastup sve do poslednjih 200 metara, kada je ostala bez snage.

Tada ju je pretekla takmičarka iz Španije, a čini se da posle toga - kada je bilo jasno da ne može do prva tri mesta - odlučila da sačuva snagu i pretekla ju je i takmičarka iz Azerbejdžana. Na taj način završila je na petom mestu i plasirala se u C/D polufinale. Do polovine trke, Jovana je vodila trku za prvo mesto sa Emom Tvig (Novi Zeland) i Aurelija-Maksima Katerina Janzen (Švajcarska), koje su na kraju ipak ubedljivo pobedile pobedile, dok je Jovana ipak počela da gubi snagu koju su preostale takmičarke ipak sačuvale.

Jovana ima 31 godinu, a ovo su joj druge Olimpijske igre. Bila je 15. pre tri godine u Tokiju, ali je najbolje rezultate napravila prošle i ove sezone. Na Evropskom prvenstvu 2023. godine na Bledu bila je bronzana, a onda je ove godine na EP u Segedinu bila zlatna.

Narednu trku Jovana Arsić će imati u sredu od 10.15.

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara

(MONDO - M.V.)