Slušaj vest

Prvo, pa zlato! Damir Mikec i Zorana Arunović su u disciplini 10 metara vazdušni pištolj u miksu uzeli zlato na Olimpijskim igrama, a onda su u Šateruu to propisno proslavili! Videli smo kako su jedno drugom pali u zagrljaj, videli smo kako su njihove porodice slavile sa njima!

Nakon toga smo videli ceremnoniju dodele medalja gde su bronzani bili Indijci Manu Baker i Sarabjot Sing koji su u meču za bronzu pobedili par iz Južne Koreje Vonhu Lija i He Lin Oh. ZAtim je medalja išla na vrat Jusufa Dikeca i Seval Ilajde Tarhan. A onda su naši Damir i Zorana uzeli svoje zlato!

Damir Mikec je već znao kako je na postolju, a Zorani Arunović je ovo prva medalja na Olimpiskim igrama. Sve je do sada osvajala, samo nije to zlato, a prva se popela na postolje. Držala je Damira Mikeca za ruku i sa velikim osmehom na licu popela se na postolje. Pogledajte kako je to izgledalo:

RTS/Screen Recorder Damir Mikec i Zorana Arunović dodela zlata

Zorana Arunović i Damir Mikec su pokazali odmah kakvi su sportisti i prvo prišli rivalima da im česititaju i da se rukuju sa njima, a onda su krenule suze. Zorana nije mogla da se suzdrži i počela je da plače na postolju! Kada je dobila svoju medalju odmah je poljubila, a posle nekoliko trenutaka podignuta je srpska zastava i čuli smo "Bože pravde" u Francuskoj.

Podignute su zastave Srbije, Turske i Indije, a Zorana i Damir su zapevali našu himnu. Emotivno je izgledala ova dodela prve medalje Srbije na Olimpijskim igrama u Francuskoj: 

RTS/Screen Recorder Himna Bože pravde na Olimpijskim igrama, zlato za Zoranu i Mikeca

Naravno posle je usledilo slikanje sa zastavama, a još smo gledali nekoliko momenata kako naši sjajni strelci slave ovaj uspeh. Pogledajte kako je izgledalo njihovo slavlje kada su poslednjim hicem u finalu shvatili da su uzeli to zlato:

RTS/PrintScreen damir mikec i zorana arunović

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

MONDO Damir Mikec