Slušaj vest

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su prvo odličje za našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto su obezbedili finale u disciplini vazdušni pištolj, sa deset metara udaljenosti. Oni će se u utorak takmičiti za zlato, dok im je srebro već u rukama bez obzira u kakvoj formi budu, a u nastavku današnjeg programa sa tribina su ispratili pucačka takmičenja. Između ostalog navijali su za Mirana Maričića!

Hrvatski takmičar osvojio je bronzanu medalju i proslavio je to stisnutom pesnicom, a srpski reprezentativci su jakim aplauzom ispratili taj podvig svog kolege. Bila je to divna scena iz Pariza, iako u regionu hrvatski mediji talasaju i pokušavaju da prisvoje Mikeca koji je rođen u splitu. Pogledajte detalj sa Olimpijskih igara:

Maričiću je ovo najveći rezultat u karijeri, a to je i prva medalja za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu. Prethodnih godina Miran je osvojio pojedinačnu i timsku bronzu na Svetskim prvenstvima, kao i nekoliko medalja na Evropskim prvenstvima. svojevremeno je bio svetski juniorski šampion u disciplini vazduna puška, sa udaljenosti od 10 metara.

BONUS VIDEO:

Instagram Srpski sportisti pevaju "Veseli se srpski rode"