Slušaj vest

Nastavljaju se takmičenja na Olimpijskim igrama, a navijači iz Srbije ponovo će od jutra do mraka gledati dešavanja iz Pariza. Počinjemo sa atletikom, jer danas počinju prve borbe u tom delu programa, završavamo sa basketašima, u sklopu programa 2. avgusta gledaćemo poslednji pojedinačni nastup džudo predstavnika Srbije. Nadamo se da će na terenu biti i Novak Đoković.

Srpski teniser tek treba da odradi preglede i sazna kakvi su ga to bolovi u kolenu mučili tokom četvrtfinala protiv Stefanosa Cicipasa. Na kraju meča poljubio je krst i pomolio se Bogu za zdravlje, a nama ostaje samo da se nadamo da će sve biti u redu i da ćemo najboljeg svih vremena gledati u polufinalu. Od meča danas zavisi da li će Novak igrati u subotu (za bronzu) ili u nedelju (za zlato). A značio bi mu dan pauze...

10:15 ATLETIKA

Prvi nastup srpskih atletičara na Olimpijskim igrama u Parizu gledaćemo čim počnu atletske discipline. Atletičarka Angelina Topić prva će na borilište, kvalifikacionoj grupi A. Plasman u finale takmičenja u skoku uvis obezbediće sve takmičarke koje preskoče 197 centimetara ili najboljih 12 po rezultatima u kvalifikacijama, a očekujemo da se mlada Angelina bez većih problema plasira u društvo najboljih.

10:00 DŽUDO

Kao i prethodnih dana, džudo borbe počinju u 10:00, ali nećemo odmah gledati predstavnicu Srbije. Meč Milice Žabić zakazan je kao sedmi na tatamiju 1, što znači da ćemo nju gledati nešto kasnije. Teško je odrediti tačno vreme, ali je jasno da će to biti bliže 11:00

19:00 TENIS

Najbolji teniser svih vremena savladao je Stefanosa Cicipasa u četvrtak uveče, ali se ponovo požalio na bolove u kolenu. Pre samo nekoliko nedelja operisao je meniskus nakon povrede na Rolan Garosu, pa se svi ljuvbitelji tenisa nadaju da nije reč o obnovljenoj povredi. Danas će biti detaljnijih informacija o stanju Novaka Đokovića, koji bi od 19:00 trebalo da igra protiv Lorenca Musetija.

19:05 BASKET 3X3

Prvi od dva meča srpskih basketaša biće možda i jedan od najbitnijih na celom turniru. Srbija igra protiv Letonije, koja do sada nema poraz u grupnoj fazi basket turnira, pa se ovo može okarakterisati i kao borba za prvo mesto. Kao što već znate, dve prvoplasirane ekipe na kraju grupne faze u kojoj se igra sedam mečeva plasiraju se direktno u polufinale turnira.

20:10 ATLETIKA

Drugi predstavnik Srbije u atletskom delu programa biće Armin Sinančević. Za razliku od Angeline koja će imati posla rano ujutru, bacač kugle će na borilište kasno uveče. Njega čeka težak zadatak da se plasira u finale takmičenja, a tamo će se naći svi koji prebace kvalifikacioniu normu (21,35) ili 12 najboljih po rezultatu iz kvalifikacija.

22:05 BASKET 3X3

U zavisnosti od toga da li će savladati Letoniju u prvom meču dana, basketaši Srbije će igrati za odbranu prvog mesta ili za popravljanje utiska protiv Poljaka. Na tom susretu biće veliki favoriti i očekuje se da upišu pobedu koja bi u potpunosti otvorila vrata polufinala, odnosno već sada ozbiljno približila naš tim olimpijskoj medalji.

BONUS VIDEO:

Kurir Zorana Arunović sletela u Beograd