Slušaj vest

Olimpijske igre u Parizu donele su veliku kontroverzu svetskom boksu - Alžirka Iman Helif rođena je kao žena i čitavog života takmiči se u ženskim kategorijama, ali je sa Svetskgo prvenstva 2023. godine izbačena zbog povišenih muških hormona. Tada je utvrđeno da ima povišen nivo određenih hormona, a nije rpecizirano kojih, pa je Međunarodni olimpijski komitet stao na njenu stranu i dozvolio joj da nastavi da se bori.

Ova odluka izazvala je mnogo kontroverzi nakon što je u Parizu savladala Anđelu Karini iz Italije, koja se nakon samo 46 sekundi u ringu i dva razorna udarca u lice povukla sa takmičenja. To je iznerviralo brojne ljubitelej sporta, pa između ostalgo i nekadašnjeg srpskog borca Nenada Pagonisa, koji se pre samo dva meseca susretao sa optužbama za nasilje u porodici koje je prijavila njegova supruga.

Eurosport/Printscreen Prekid meča u boksu na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Ja u samoodbrani odgurnem ženu koja me je napala, proglase me nasilnikom, razapnu na stub srama. Ovaj prebije ženu na Olimpijadi pred svima daju mu zlatnu medalju", napisao je na svom Instagram profilu nekadašnji srpski sportista Nenad Pagonis.

Podsećamo, Pagonis je početkom juna 2024. godine optužen za nasilje u porodici, a tada se pisalo da je supruzi polomio rebra. Njegov advokat demantovao je te navode, a sud mu je odredio kućni pritvor koji je kasnije ukinut. Pagonis je u izjavama tvrdio da je suprugu odgurnuo u samoodbrani nakon što je ona njega napala, a kasnije je istakao i da svi koji ga poznaju znaju da ne bi ni mrava zgazio.

BONUS VIDEO:

RTS Novak Đoković povreda