Slušaj vest

Olimpijske igre u Parizu još jedno su veliko takmičenje u nizu na kojem ne blista srpska vaterpolo reprezentacija, svojevremeno ubedljivo najbolji tim na planeti. Došlo je do smene generacija nakon Tokija i dva olimpijska zlata u nizu, a tri godine kasnije nova generacija srpskgo tima i dalje se "sklapa", pa možemo da vidimo mučenje protiv Japana ili šokantan i ubedljiv poraz protiv Australije. Ipak, nije sve izgubljeno!

Nakon što su savladali nas, Australijanci su nam učinili uslugu u narednom meču, pa su savladali i domaćina Francusku! Taj rezultat otvorio je Srbiji vrata četvrtfinala i deluje da sada ponovo samo od nas zavisi da li ćemo izboriti plasman među najboljih osam timova na Olimpijskim igrama. Biće neophodna pobeda nad domaćinom Francuskom (subota, 19:30), a verovatno i ništa više od toga!

Po trenutnom stanju na tabeli u grupi Španija sa maksimalne tri pobede, odnosno Mađarska i Australija sa učinkom 2-1 nemaju oko čega da se brinu pred poslednja tri meča grupne faze. Uloge su jasno podeljene - zna se ko su favoriti i ko su autsajderi, a ukoliko sve bude išlo po planu okršaj Srbije i Francuske daće odgovor na pitanje ko je četvrtoplasirani tim u grupi.

Kurir/Dado Đilas Vaterpolo Srbija OI

Za sada su Francuzi ispred nas jer pored istog broja bodova imaju bolju gol-razliku, ali to bismo mogli da promenimo u međusobnom duelu. Srbiji ide na ruku to što su francuski vaterpolisti već odigrali mečeve protiv Mađarske, Japana i Australije, a teško je očekivati da će u poslednjoj rundi šokirati Špance i tako obezbediti nova tri boda na svom kontu.

Praktično, Srbiji bi tri boda protiv Francuske trebalo da budu dovoljna za prolaz u četvrtfinale. Tamo neće biti lako, ali deluje da je to ipak bolja opcija nego razočaravajući "ostanak u grupi", koji bi bio najslabiji rezultat naše reprezentacije još od kako je Jugoslavija završila na devetom mestu u Londonu 1948. godine.

BONUS VIDEO:

RTS Novak Đoković povreda