Slušaj vest

Veliki rezultat na Olimpijskim igrama u Parizu napravila je Angelina Topić. Srpska atletičarka povređena je uspela da preskoči 192 centimetra i da se na osnovu ostalih rezultata, sa deobe 12. pozicije, kao poslednjeplasirana takmičarka plasira u finale koje je zakazano za nedelju. Suze smo videli odmah na licu mesta, ali i u prvoj izjavi.

Dok je govorila o dešavanjima sa zagrevanja i kvalifikacija na Olimpijskim igrama, Angelina Topić nije mogla da zaustavi plač. Bilo joj veoma teško jer je njen nastup u finalu i dalje pod znakom pitanja zbog povrede koja je zahtevala medicinsku pomoć na početku takmičenja.

"Šta da kažem još sam pod utiskom… Tokom zagrevanja sam nezgodno stala na sunđer i čula sam da je nešto puklo. U trenutku ništa nisam osetila, a onda sam shvatila da ne mogu da hodam uopšte. Prvih 15 minuta bukvalno nisam mogla da stanem na nogu i je*i ga. Izvinite što sam opsovala. Rekli su mi da probam, nisam uspela iz zaleta već iz dva koraka. Iz trećeg pokušaja sam uspela, a kad su digli na 192 nisam osetila da to mogu sa lakoćom. U nekom trenutku mi se sve slomilo, shvatila sam da ću morati da preskočim", rekla je Angelina Topić za RTS u prvoj izjavi nakon kvalifikacija.

RTS/Screen Recorder Angelina Topić povređena na zagrevanju

Srpska atletičarka plakala je dok je davala izjavu o svemu što je prošla na Olimpijskim igrama, a samo nekoliko minuta ranije bila je voema hrabra - dok je sebe motivisala da nastavi dalje. "Ubeđivala sam sebe da mi nije ništa, a znam da to nije tako. Uspela sam 192 da preskocim, 195 nisam mogla danas i zavisila sam od drugih devojaka i na kraju sam ušla kao sedma, ne znam kako", rekla je Angelina i otkrila detalje povrede: "Idemo sad kod doktora, ovo mi se nikad nije desilo, izvrtala sam nogu ali nikad ovoliko, stvarno sam pod užasnim bolovima. Javiću vam, znam da sam spremna i da imam i u nogama i u glavi. Ako nije ništa puklo, vidimo se u nedelju."

Finale u skoku uvis na programu je u nedelju, u večernjem terminu. Najbolje atletičarke u ovoj disciplini boriće se za medalju od 19:30, a nadamo se da ćemo na borilištu videti i jednu od najtalentovanijih na svetu - Srpkinju Angelinu Topić. Zaslužila je!

Youtube/RTS Sport Angelina Topić plače

BONUS VIDEO:

RTS/Screen Recorder Angelina Topić i Dragutin Topić plaču