Slušaj vest

Srpska atletičarka Angelina Topić povređena je uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Parizu, ali je pitanje da li će moći da nastupa kada se najbolje na svetu budu borile za medalje. Tokom zagrevanja pred kvalifiakcije Angelina je nezgodno doskočila i povredila skočni zglob u kontaktu sa strunjačom. Odmah joj je ukazana lekarska pomoć...

Prvi se uz Angelinu našao doktor srpskog tima Jovan Đurović, koji je odradio pregled Angelininog zgloba. Na licu mesta nije bilo previše prostora za lečenje, pa je Angelina sa bandažiranim zglobom uspela da se izbroi za finale. Preskočila je 192 centimetra što je bilo dovoljno za deobu 12. pozicije u kvalifikacijama. 

Lekar srpskgg tima otkriva da nakon takmičenja nije imao kontakt sa Angelinom, ali mu prvi pogled ne uliva optimizam. "Ne deluje ništa dobro, ali moramo da vidimo snimak, još je nisam video posle takmičenja, nadam se da će biti sve u redu", rekao je doktor Jovan Đurović koji je pred takmičenje ukazivao pomoć mladoj srpskoj atletičarki.

Youtube/RTS Sport Angelina Topić plače

Finale Olimpijskih igara u skoku uvis za žene na programu je u nedelju od 19:50, a za sada nije poznato da li će srpska atletičarka učestvovati. Ona je u prvoj izjavi nakon kvalifiakcija istakla da je u glavi spremna za veliki rezultat, ali da mora da sačeka dodatna testiranja koja će otkriti o kakvoj se povredi radi.

"Šta da kažem još sam pod utiskom… Tokom zagrevanja sam nezgodno stala na sunđer i čula sam da je nešto puklo. U trenutku ništa nisam osetila, a onda sam shvatila da ne mogu da hodam uopšte. Prvih 15 minuta bukvalno nisam mogla da stanem na nogu i je*i ga. Izvinite što sam opsovala.", rekla je Angelina nakon takmičenja.

RTS/Screen Recorder Angelina Topić povređena na zagrevanju

BONUS VIDEO:

RTS/Screen Recorder Angelina Topić i Dragutin Topić plaču