Slušaj vest

Ništa od druge medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu. Posle Damira Mikeca i Zorane Arunović borila se Milica Žabić u džudou, ali nije uspela. U kategoriji preko 78 kilograma je u borbi za bronzu izgubila od Roman Diko (Francuska). Borba je trajala svega 30 sekundi, tada je Francuskinja došla do ipona koji je završio meč.

Po završetku svega stala je pred kamere i nije mogla da zadrži emocije. Počela je da plače. Jedva je uspela da izusti po neku reč. "Ne mogu... Razočarana sam", izgovorila je Milica i nastavila da briše suze u razgovoru za RTS. Nije mogla da dođe k sebi.

Tada je čula podatak da se borila za medalju u džudou, nešto što se nije dogodilo 44 godine, još od Igara u Moskvi. "Jeste svakako da mi imponuje to, ali smo mi dosta radili i što se tiče džuda i cele pripreme, da se popenjemo na viši nivo. Šest godina radimo, cilj nam je bila olimpijska medalja. Dobro sam se osećala, borila. Izmakla mi je medalja. Šta da radim."

RTS/Screenhot Pariz 2024

Imala je veoma teške protivnice na svom putu. "Svakako da je moja grupa bila izuzetno teška, sve takmičarke su ili olimpijske pobednice ili imaju svetske medalje. Žreb je bio težak. Htela sam da dam sve od sebe. Možda nisam bila najbolja, ali sam jako želela tu medalju. Meč za bronzu, dobro sam krenula, mislila sam da ću završiti posao u svoju korist."

Borila se protiv predstavnice iz Francuske koja je imala veliku podršku sa tribina. "Nisam osećala pritisak publike, to me je bodrilo više, nisam imala taj neki... Malo veći sam tremaroš, spremala sam se fizički i psihički da ne bi bilo oscilacija, ovo je važno takmičenje. Žao mi je zbog medalje", zaključila je Milica Žabić.

BONUS VIDEO:

RTS/Screen Recorder Angelina Topić povređena na zagrevanju