Slušaj vest

Srpska atletičarka Angelina Topić neće nastupiti u finalu skoka uvis na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je povreda koju je danas zaradila ozbiljnije prirode. Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović obavestio je danas popodne javnost da ona mora da odustane od takmičenja.

"Nažalost Angelina Topić neće moći da nastupi u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Tokom zagrevanja došlo je do ozbiljnije povrede desne noge, tačnije naprsnuća fibule u predelu skočnog zgloba. Kakva devojka, sa takvom povredom da izbori finale je za rubriku verovali ili ne! Ona je za nas uzela medalju i pokazala svima kako se brane boje svoje zemlje. Idemo Angelina, tvoja karijera je tek počela, svi znamo da ćeš posle ovoga biti još bolja i jača", rekao je on.

Angelina Topić se povredila danas na zagrevanju pred polufinale skoka uvis na Olimpijskim igrama, kada je pala na strunjaču i tom prilikom izvrnula zglob desne noge. Već tada je bilo jasno da je u nesnosnim bolovima, ali je posle ukazane pomoći lekara odlučila da skače.

RTS/Screen Recorder Angelina Topić i Dragutin Topić plaču

Mučila se, ali je sa 192 preskočena centimetra uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara, prvi put u karijeri, ali nažalost neće nastupiti u borbi za medalje. Bez obzira za to, kao da je već osvojila medalju za nas, pošto nas je sve učinila ponosnima jer je stisnula zube i učinila praktično nemoguće.Suze njenog oca dovoljno govore, ali i izjava njene koleginice iz Ukrajine koja je morala da prekine Angelinin intervju za RTS i kaže da je velika šampionka.

RTS/PrintScreen Angelina Topić i Jaroslava Mahučih

"Šta da kažem još sam pod utiskom… Tokom zagrevanja sam nezgodno stala na sunđer i čula sam da je nešto puklo. U trenutku ništa nisam osetila, a onda sam shvatila da ne mogu da hodam uopšte. Prvih 15 minuta bukvalno nisam mogla da stanem na nogu i je*i ga. Izvinite što sam opsovala. Rekli su mi da probam, nisam uspela iz zaleta već iz dva koraka. Iz trećeg pokušaja sam uspela, a kad su digli na 192 nisam osetila da to mogu sa lakoćom. U nekom trenutku mi se sve slomilo, shvatila sam da ću morati da preskočim", rekla je Angelina Topić za RTS u prvoj izjavi nakon kvalifikacija.

"Ubeđivala sam sebe da mi nije ništa, a znam da to nije tako. Uspela sam 192 da preskocim, 195 nisam mogla danas i zavisila sam od drugih devojaka i na kraju sam ušla kao sedma, ne znam kako", rekla je Angelina i otkrila detalje povrede: "Idemo sad kod doktora, ovo mi se nikad nije desilo, izvrtala sam nogu ali nikad ovoliko, stvarno sam pod užasnim bolovima. Javiću vam, znam da sam spremna i da imam i u nogama i u glavi. Ako nije ništa puklo, vidimo se u nedelju".

Finale u skoku uvis na programu je u nedelju od 19.30, ali nažalost tamo neće biti Angeline. Vidimo se za četiri godine u Los Anđelesu, sa suzama radosnicama!

Youtube/RTS Sport Angelina Topić plače

BONUS VIDEO:

RTS/Screen Recorder Angelina Topić povređena na zagrevanju