Slušaj vest

Ulazimo u drugu nedelju takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu i saldo je sledeći - Srbija ima jedno zlato (u streljaštvu koje su doneli Zorana Arunović i Damir Mikec) i još jednu medalju koju je obezbedio Novak Đoković. Plasmanom u finale Olimpijskih igara, Nole je obezbedio makar srebro, ali jasno je da će u nedelju protiv Alkaraza ići po zlato.

Dan pre toga očekuje nas podjednako uzbudljiv dan na Igrama u Parizu pošto ćemo imati džudiste, veslače, bicikliste, košarkaše, košarkašice, odbojkaše i vaterpoliste. Tako je subota definitivno rezervisana za ekipne sportove, s tim da vredi istaći da se od odbojkaša već opraštamo, pošto ne mogu da prođu dalje i da pobede Kanadu. Zato se nadamo trijumfu vaterpolista nad Francuskom, kao i pobedama košarkaša i košarkašica.

Pogledajte kako izgleda raspored na Olimpijskim igrama za 3. avgust:

08.00 DŽUDO

U pitanju je "miks" ekipnog takmičenja gde će se džudisti boriti za medalje. Naš prvi protivnik je Holandija, a takmičenje će praktično trajati čitavog dana. Takmičenje se odvija u sledećim disciplinama: žene do 57 kilograma, muškarci do 73 kilograma, žene do 70 kilograma, muškarci do 90 kilograma, žene preko 79 kilograma i muškarci preko 90 kilograma.

10.14 VESLANJE

Jovana Arsić (skif) takmiči se u "C" finalu za plasman od 13. do 18. mesta.

11.00 BICIKLIZAM

Naš biciklista Ognjen Ilić nastupa u drumskoj trci.

13.30 KOŠARKA

Naše košarkašice igraju protiv Španije u 3. kolu. Do sada imamo učinak od dve pobede i ovo je borba za prvo mesto.

19.30 VATERPOLO

Vaterpolisti se sastaju sa Francuskom u 4. kolu grupne faze i potrebna nam je pobeda da prođemo dalje.

21.00 ODBOJKA

Odbojkaši Srbije igraju protiv Kanade u 3. kolu, ali smo već ispali sa turnira.

21.00 KOŠARKA

Košarkaši Srbije se sastaju sa Južnim Sudanom u trećem kolu grupne faze i treba nam pobeda da bismo igrali protiv Australije u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Anketa

Koliko će medalja Srbija osvojiti na OI u Parizu?

BONUS VIDEO:

RTS Novak Đoković u finalu Olimpijskih igara u Parizu