Slušaj vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković savladao je italijanskog igrača Lorenca Musetija (2:0) u polufinalu Olimpijskih igara i osvojio drugu medalju za Srbiju u Parizu. Odmah nakon tog meča istakao je da ide po zlato u nedeljnom finalu protiv Alkaraza, a zatim se svojim navijačima dva puta javio i to nakon ponoći!

Nekoliko sati nakon što je završio meč protiv Italijana, Novak Đoković je na društvenim mrežama ostavio poruke na srpskom i engleskom jeziku. Delovalo je da je i u tim trencuima srećan što je Srbiji doneo medalju, isto kao što je to bio u prvoj izjavi nakon pobede, kada je morao da prekine intervju da bi proslavio veliki uspeh!

"Dugo sam sanjao da se u bojama Srbije borim za najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama. Velika je čast i privilegija da predstavljam našu zemlju! Srbija će imati medalju u nedelju!!! Veseli se srpski rodeeeeee. Idemoooo", napisao je Novak Đoković na svom "X" profilu 20 minuta nakon ponoći.

Samo dva minuta kasnije na njegovom nalogu osvanula je slična poruka, ali na engleskom jeziku. "Ovaj san je dugo živeo i za njega sam se borio. Tako dugo sam želeo da se takmičim u finalu Olimpijskih igara. Predstavljanje svoje zemlje na globalnom događaju je ogromna privilegija i čast koju cenim. Srbija će u nedelju imati medalju!!! Ideeeemoooo", napisao je Novak svojoj inostranoj publici.

Podsećamo, Novak Đoković je prvu medalju osvojio na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, a zatim je još dva puta ulazio u finale i nije se domogao odličja. Na Olimpijskim igrama u Parizu će posle 16 godina ponovo uzeti odličje, a u finalu protiv Karlosa Alkaraza pašće odluka da li će medalja biti zlatna.

BONUS VIDEO:

RTS Novak Đoković viče na vetar