Slušaj vest

Srpska veslačica Jovana Arsić završila je Olimpijske igre u Parizu pobedom u C finalu, a to joj je donelo 13. mesto u ukupnom plasmanu na ovom takmičenju. Poslednju trku u glavnom gradu Francuske Jovana je završila za 7:26.09, što joj je daleko najbolji rezultat na ovogodišnjem takmičenju, gde je imala četiri trke. Primera radi, ovo vreme bilo bi drugo najbolje u kvalifikacijama!

Jovana nije imala sreće da se plasira u A ili B finale, ali sada deluje da će njen rezultat u C finalu biti bolji od nekih učesnica koje su stigle do tamo. Nažalost, plasman se određuje po trkama u kojima su veslači i veslačice učestvovali, pa će Arsić završiti Igre na 13. poziciji - slično kao dubl Pimenov - Mačković, koji je imao vreme za medalju, a na kraju završio kao sedmoplasirani dubl na Olimpijskim igrama.

Za Jovanu Arsić ovo su bile druge Olimpijske igre, a popravila je utisak iz Tokija gde je bila na 15. poziciji. Ipak, takmičenje u Parizu nije prošlo u najboljem redu, pošto je u jednom trenutku morala da se oglasi iz glavnog grada Francuske i umeša u sukob koji je Veslački savez Srbije započeo protiv Olimpijskog komiteta Srbije.

BONUS VIDEO:

RTS Novak Đoković u finalu Olimpijskih igara u Parizu