Slušaj vest

Srpska postava u sastavu Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Milica Novaković i Dunja Stanojev nije uspela da se plasira u finale discipline 500 metara kajak na Olimpijskim igrama u Parizu. U kvalifikacionoj trci srpski četverac zauzeo je poslednju od pet pozicija, pa će drugu šansu za plasman u finale tražiti kroz polufinalnu trku, u kojoj će učestvovati samo timovi koji nisu obezbedili direktan plasman.

Po tri najbolje selekcije iz obe kvalifiakcione grupe popunile su mesta u finalnoj trci, a preostale pozicine zauzeće najbrži timovi u polufinalu. Tamo će Srbija imati novu šansu da popravi rezultat, pošto ekipa Bajuk, Dostanić, Novaković i Stanojev nije blistala na početku takmičenja.

U odnosu na prvoplasirani Novi Zeland Srbija je kasnila čak četiri sekunde, a za direktan plasman u finale bilo je potrebno da naš četverac vesla gotovo tri sekunde brže nego što je to bio slučaj. Iz naše kvalifikacione grupe u finale su prošli prvoplasirani Novi Zeland, a zatim i Španija i Poljska, sa druge i treće pozicije.

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu