Slušaj vest

Najtrofejnija srpska atletičarka Ivana Španović nije uspela da obezbedi plasman u finale Olimpijskih igara. Skok od 6,51 bio je dovoljan tek za 16. poziciju u kvalifikacijama, a Španović je ostala 24 centimetra udaljena od norme koja je vodila u borbu za medalje.

Ivana je prestupila u prvom skoku, zatim je skočila 6,51, a u trećoj seriji nije uspela da popravi taj rezultat - sa šest metara i 31 centimetrom nije opravdala očekivanja, pa je već tada bilo jasno da će teško doći do pozicije koja vodi u finale. U narednih nekoliko minuta druge takmičarke napravile su bolje rezultate od srpske atletičarke. Ovako je Ivana saznala da ostaje bez finala:

RTS/Screen Recorder Reakcija Ivane Španović na ispadanje sa Olimpijskih igara

Prva joj je prišla jedna od najboljih na svetu, Nemcima Malajka Mihambo, olimpijska šampionka iz Tokija. Ona je bila neuspešna u prva dva pokušaja, ali je u trećem preskočila normu i plasirala se u finale gde ima velike šanse da se domogne odličja. Tek četiri takmičarke preskočile su normu, a Mihambo je utešila Ivanu Španović što nije bila među njima:

RTS/Screen Recorder Ivanu Španović teši rivalka

Pogledajte fotografije sa kvalifikacija u skoku udalj:

Kurir/Dado Djilas Ivana Španović skače na Olimpijskim igrama u Parizu

BONUS VIDEO:

X/Screen recorder Arapski komentator navija za Novaka Đokovića