Slušaj vest

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Parizu pošto je u kvalifikacijama skočila samo 6,51 metara u svojoj disciplini skok udalj. Bronzana iz Tokija imala je peh da povredi Ahilovu tetivu i zbog toga je njen nastup bio čak pod znakom pitanja, ali je stisnula zube i ipak izašla na zaletište.

"Ja prvo moram da kažem da sam ja zahvalna svom timu, posebno medicinskom, koji se pobrinuo da me dovede da mogu da trčim. Moja je bila ludost da se ovde pojavim po svaku cenu. Posle karijere kakvu sam imala želela sam da se pojavim na poslednjim Olimpijskim igrama jer sam ja svoje mesto ovde zaslužila. Htela sam da se pojavim i dam sve od sebe. Ali, to su meseci i meseci treninga pod povredama i bolovima i uzelo je to maha. Ako sam mogla da biram da se desi u drugom periodu, bih, nisam mogla da zamislim. Bog je imao druge planove. Jeste mi krivo, ali stvarno nemam šta da žalim!", poručila je Ivana Španović u izjavi za RTS posle kvalifikacija u kojima je neuspešna bila i Milica Gardašević (6,47m).

Kurir/Dado Djilas Ivana Španović skače na Olimpijskim igrama u Parizu

Da li je ovo bio i definitivni oproštaj od atletike? Najavila je Ivana Španović pred dolazak u Pariz da će to biti njeno poslednje veliko takmičenje, svesna je da je povreda koju je zadobila veoma ozbiljna i da zahteva pauzu, jasno joj je i da ima 34 godine i da su naredne Olimpijske igre tek 2028. u Los Anđelesu, ali je razumljivo što se "grize za jezik".

Osvrnula se na izjavu Novaku Đokovića o nastupu u Americi, potom poručila da je "definitivno kraj karijere", a onda se još jednom zadržala da to ne izgovori. Za svaki slučaj!

"Moja zamisao je bila da se ovde pojavim i ovde se oprostim. Neću kao Nole da najavim Los Anđeles, za sada definitivno završavam karijeru, moram da se oporavim, Ahilova zahteva duži odmor. Neću izgovoriti, ali trebalo bi da je to to", zaključila je Ivana Španović naša najtrofejnija atletičarka.

Kurir/Dado Đilas Ivana Španović

BONUS VIDEO:

RTS/Screen Recorder Reakcija Ivane Španović na ispadanje sa Olimpijskih igara