Slušaj vest

Srbija je u polufinalu Olimpijskih igara, Nikola Jakšić je heroj! Srpski vaterpolista postigao je gol za pamćenje protiv Grčke (12:11), gol za istoriju, za borbu za medalju! Zlatnu ili bronzanu? To još uvek ne znamo, ali je borba za odličje zagarantovana sigurno.

Pogledajte kako je Nikola uspeo da postigne pogodak koji će se gledati i vrteti na TV špicama definitivno. Igrale su se poslednje sekunde, sve je "mirisalo" na peterce, ali tako nije mislio Jakšić... Uživajte u majstoriji:

RTS Nikola Jakšić gol za pobedu Srbije protiv Grčke u vaterpolu

Cela utakmica bila je puna tenzije, nervoze, timovi su se smenjivali u vođstvu, tako je bilo i u poslednjim sekundama. Na oko šest sekundi pre kraja Grčka je pogodila za izjednačenje (11:11). Taj gol značio je da su velike šanse da će peterci odlučiti o tome ko će u polufinale Olimpijskih igara...

Ali, znate onu čuvenu izreku, nikad ne potcenjuj srce šampiona. E, pa olimpijske šampione ne smete da otpišete nikad. Jakšić je uzeo loptu i skoro sa polovine bazena šutirao, lopta je od prečke završila u golu. Sreću treba zaslužiti, a ovi zlatni "delfini" su je definitivno zaslužili.

Kurir/Dado Đilas Srbija - Grčka

Za ulazak u finale boriće se sa boljim iz meča Amerike i Australije i taj meč igra se od 19 časova. Polufinalni okršaj je na programu u petak.

BONUS VIDEO:

RTS Vaterpolo Srbija Mađarska Marko Radulović penal