Slušaj vest

Finale vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama igraće Srbija i Hrvatska! Naš tim je do meča za zlato stigao nakon ubedljive pobede protiv SAD (10:6), dok su se Hrvati mučili u polufinalu protiv Mađarske (9:8), ali su uspeli da stignu do meča koji vide kao šansu da se osvete za poraz od pre osam godina. I tada je naklupi Hrvatske bio ivica Tucak.

Slavna generacija srpskog vaterpola tada je počela dominaciju koja je nastavljena i na Olimpijskim igrama u Tokiju, a četiri pogotka Dušana Mandića i danas su noćna mora hrvatskog sporta. Svi u Hrvatskoj dobro pamte finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, koje je aktuelnog selektora njihove vaterpolo reprezentacije učinilo najmanje srećnim čovekom na svetu!

"Da su SAD i Srbija danas igrali bilo koju utakmicu, a ne polufinalnu, Amerikanci bi dobili. No, Srbi znaju igrati ovakve utakmice za medalju i biće teško u finalu. Mi smo došli ovde da postanemo olimpijski pobednici. Kada smo u Riju izgubili finale protiv Srbije, ja sam bio najnesrećniji čovek na svetu, ne shvatajući šta znači olimpijska medalja. Ovo je strašno što ovi momci rade. Ja hoću zlato, moji momci hoće zlato. Otvorena su nam vrata raja", rekao je selektor Hrvatske Ivica Tucak.

Nekadašnji hrvatski vaterpolista, a sada dugogodišnji selektor, vodi nacionalni tim od 2012. godine i doneo je neke od najvećih uspeha reprezentaciji. Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Hrvatska je osvojila srebro, a Tucak je kao selektor predvodio ekipu i do dve zlatne, jedne srebrne i dve bronzane medalje na Svetskim prvenstvima, odnosno zlata, srebra i bronze na Evropskim prvenstvima.

Tu su još i zlatna medalja sa Mediteranskih igara, bronza sa Svetskog kupa, dva srebra i bronza iz Svetske lige, kao i zlato i srebro iz Evropskog kupa. Sve to čini ivicu jednim od najtrofejnijih hrvatskih trenera svih vremena, računajući sve sportove.

BONUS VIDEO:

RTS Nikola Jakšić gol za pobedu Srbije protiv Grčke u vaterpolu